Yarattığın dünyadan ibaretsin, ne bir eksik ne bir fazla.

16 Ağustos 2009 Pazar

Teknoloji: 0 - Altyapı: 1

Teknolojinin altyapıya yenilmesinin hikayesidir:

Çok meşgul bir ‘bloginsanı’ olduğum için, Çeşme’ye gitmemizden iki gün öncesinden aşkım, teyzesinin ev telefonuna ADSL hattı açtırdı. Bize bir tek modemimizi almak düştü.

Eve girdiğimizin dakikasında internet bağlantısını denedik. Biraz zorlanarak da olsa bağlandık. Tabi, hemen bilgisayarımın başına oturmak gibi bir kabalık ve asosyallik yapmadım. Nasıl olsa tüm gece benimdi.

Hoş-beşten ve çaydan sonra sıra mükellef bir sofraya geldi. Çimenlerin üzerine kurulan uzun masada baş köşe benimdi. Yok yok, bilinen gerekçeyle değil; bir tek masanın o ucu çimen yerine taş zemine denk geliyordu da ondan. Patlıcan-biber kızartma, mercimek köftesi, süzme yoğurtlu kırmızı biber dolması, yaprak sarma, Sinemis’in zeytinleri, yoğurtlu börülce salatası, yeşil salata, ana yemek olarak pilav-nuar, tatlı olarak tel kadayıflı sakızlı muhallebi, içecek olarak bol rakı.

Kahvelerimizi de içtikten sonra, yol yorgunluğu iyice bastırdı. Aşkımla odamıza çıktık ve devrildik.

Ertesi gün internet gel-git şeklindeydi. Aşkım Türk Telekom’u aradı, ayarlar yeniden yapıldı. Ama olmadı da olmadı. Akşam yemeğimizi Dost Pide’de salyalarımızı akıtarak yedik. Mmmm... Gelsin pastırmalı-kaşarlı, kuşbaşılı-kaşarlı, dört peynirli pideler, gitsin mercimek ve domates çorbaları...Dönüşte sakızlı, karamelli ve balbademli dondurma, lokma, acıbadem kurabiyesi aldık ki, eksik kalan kalori miktarını bunlarla tamamlayalım. İşte o gece şansa ilk yazımı yazabildim, başka bir şey yapamadım. Bir sonraki gün, internetimiz gel-git bile yapamadı. Türk Telekom’u aradık, adamları geldi, baktı. Sorunun evin telefon kablolarından kaynaklandığı ortaya çıktı. Bütün bunlar olurken, benim internet krizim had safhaya ulaşmıştı. Bir yandan elim, ayağım titrerken, diğer yandan gözlerim kararıyordu. Hatta bir ara sanrılar görüp, sayıklamaya bile başlamışım, söyleyenlerin yalancısıyım.

Eğer bu yazıyı okuyorsanız, internetim bağlanmış demektir ☺

2 yorum:

  1. Afiyet olsun. Inanin anlattiklarinizi okurken bir an kendimi orada zannettim. Masa aynen gözümün önüne geldi.
    Raki deyince sadece bir kisi gözümün önüne geliyor ki O'nun ile raki icmek bir zevk bir lezzet almak ve ayri bir dünya'dir. Kulaklari cinlasin, Oktay Agbi'cim.
    Bu vesile ile benden Günes Ablaya, Mekin Agbiye, Oktay Agbiye, Hülya Abla'ya ve dünya tatlisi Teyze'ye cok selâmlarimi iletirseniz sevinirim. Ayrica esinize de cok cok selâmlar. Sizler ile tanismayi cok isterim.
    Dost Pide'de yediginiz pideler yarasin...Öyle bir anlatmissiniz ki askolsun valla...Sakizli dondurmayi da anlatmissiniz ki bu tuzu biberi olmus;-))
    Sizlere güzel bir tatil diliyorum. Biliyorum ki insan Cesme'de olurda tatil hic iyi gecmezmi, dimi ama ?
    Saglikli günesli güzel günler dilegiyle...

    YanıtlaSil
  2. Buradaki herkesin de size çok çok selamları, sevgileri var :))

    Geçen akşam Sevtap'la tanıştık, kulaklarınızı çınlattık, Bulgaristan maceralarınızı dinledik :)) İstanbul'a geldiğinizde görüşeceğiz mutlaka. O zaman benzer bir sofrada kadehleri tokuştururuz :)

    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil