Yarattığın dünyadan ibaretsin, ne bir eksik ne bir fazla.

10 Ağustos 2009 Pazartesi

Çoksatar kitap yazmak için...

Dün gece, Mine G. Kırıkkanat'ın 'Allah Allah Bizim Kontesi Kim Sevdi?' (ErKO Yayıncılık) isimli kitabına başladım. Kitabın giriş bölümünde yer alan fıkrayı paylaşmak istedim.

Temel, Orhan Pamuk gibi ünlü ve kitapları çok satan bir yazar olmaya özenirmiş. Ne yapıp etmiş, Pamuk'a ulaşıp tanışmayı başarmış. "Ben de çoksatar kitap yazmak istiyorum, azıcık akıl ver!" diye rica etmiş Nobel'li yazarımıza. Orhan Pamuk'unda muzipliği tutmuş, "Bak," demiş Temel'e: "Bizim millet asalet düşkünüdür, sekse bayılır, ama polisiye molisiye, heyecan da ister. Bu üç ana temaya dayalı bir kitap yazarsan, çok satar!"

Aradan birkaç ay geçmiş, Temel yeniden Orhan Pamuk'un karşısına dikilip, "Kitabın başlığı hazır, Orhan abi!" diye müjdelemiş neşeyle, "Söylediğini yaptım. İçinde asalet var, seks var, polisiye heyecan bile var: Kontesi Kim S...?"

Orhan Pamu'un tiki tutmuş. Gözlerini kırpıp ağzını burnunu oynattıktan sonra, kravatını gevşetir gibi boynunu sağa sola çevirip: "Çok iyi, çok iyi" demiş. "Ama sana söylemeyi unuttum. Bizim millet dine imana da meraklıdır, bu başlıkta pek kutsallık yok..."

"Bir düşüneyim" deyip gitmiş, Temel. Üç ay sonra, yeniden Orhan Pamuk'un karşısındaymış.

"Abi başlığı buldum, kutsallık var, asalet var, seks tamam, üstelik polisiyesi daha heyecanlı! Kitabımın adı: 'Allah Allah, Kontesi Kim S...?"

Mine G. Kırıkkanat bu fıkrayı duyduğunda, Fransa'da arkadaşlarına anlatmak istemiş. Onlar da "O dediğin kontes değil, düşes. Yazar da Pamuk değil, Hemingway..." diyerek gülmüşler. Yazarın da dediği gibi, internet öyle acayip bir şey ki,dünyanın bir köşesinde dinleyip güldünüz fıkra, aynı anda yerele uyarlanmış olarak karşınıza çıkıveriyor :)

2 yorum:

  1. Super bir fikra, I Love Temel... Bu arada cok satis degince aklima bir sey geldi. Yanilmiyorsam bir cevabinizda Istanbul'daki Club Med'e bile mal satmissiniz, cocuk iskemleleri galiba. Hem üniversiteler icin kampüs programlari, hem de güneydeki hotellerin satis islemlerine destek firmasi. Valla eminimki siz simdi oturdugunuz yerden bile OBAMA'ya bir seyler satmissinizdir...
    :-)) Bunlar müthis fikirler BRAVO.

    Gecen gün Sevtap ile sizi konustuk aceba yine ne gibi yeni fikirleri vardir deyip sizlerin kulaklarinizi cinlattik.

    Saglikli güzel günler dilegiyle.

    YanıtlaSil
  2. Ahh, nerdeee; Türk mallarına uygulanan Amerikan kotasına takılırım büyük ihtimalle ;-))

    Sanırım Sevtap hanımla bugün tanışabileceğiz; kulaklarınız çınlarsa bizdendir :))

    YanıtlaSil