Yarattığın dünyadan ibaretsin, ne bir eksik ne bir fazla.

10 Temmuz 2009 Cuma

Umut

İSMMMO (İstanbul Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası)'nın araştırmasına göre Türk halkı umudunu TV yarışmalarına bağladı.

'Var mısın, yok musun'a 1.4 milyon kişi başvururken, Çarkıfelek'te bu sayı 500 bin. Yaklaşık 2.5 milyon yetişkin yarışmacı olmak için sırada bekliyor.

2 yorum:

  1. Bir kac ay önce seyrettigim film Slumdog Millionaire saniyorum ki dünyanin bir cok yerinde olan durumu yansitmaktadir. Gerek Amerika'sindan gerekse Hindistan'ina kadar dünyanin bir cok ülkesinde insanlar mümkün oldugunca kolay para kazanma egiliminde. Calisip bu kadar parayi bir anda kazanamazsiniz.

    Insanlar, calisma modundan cok uzaklar. Calisip para kazanmak cok vakit alacagindan medyanin alacali bulacali renkleri insanin gözlerini boyamakta.

    Sadece TV programinin insanlarca en popUler secilip ona odaklanmalari ile medyanin günceline oturan programlar, patronlarin reklam secimleri icin tercihleri olurken, yok olup giden insan ümitlerine sadece bakiyoruz.

    YanıtlaSil
  2. Milli Piyango, loto, toto derken kısa yoldan zengin olma hayalleri herkesi büyülüyor. Kime sorsam 'sana çıksa ne yaparsın' diye, 'faiziyle yaşarım' diyenler çoğunlukta.

    Çalışabildiğim zamanlarda, ofiste birbirimizden herhangi bir konuda yardım istediğimizde 'Çok zor durumdayız, biraz yardımcı olsanız Mehmet Ali Bey!' diye Çarkıfelek yarışmacılarını taklit edip, kendimizi acındırmaya çalışırdık.

    YanıtlaSil