Yarattığın dünyadan ibaretsin, ne bir eksik ne bir fazla.

28 Temmuz 2009 Salı

Türkiye'dekiler haricinde kimler, ne yapıyorlar?

Ukrayna'da 2007'de rüşvet aldığı iddiaları gündeme gelen Savunma Bakanı Yuriy Yehanurov görevden alındı. Başbakan Yulya Timoşenko'nun azil talebi parlamentoda büyük çoğunlukla kabul edildi. (6 Haziran 2009, HaberTürk)

İngiltere Adalet Bakanı Jack Straw'un yardımcısı Şahid Malik, devlet tarafından karşılanan giderlerinde haksız kazanç elde ettiği suçlamalarının ardından istifa etti. (HaberTürk)

G7 zirvesine alkollü olarak katılan Japonya Maliye Bakanı Nakagawa görevinden ayrılmak zorunda kaldı. (Radikal)

Almanya'nın Frankfurt Havaalanı'nda çalışanların sarhoş olduğu gerekçesi ile uçağa binmesi engelledikleri Ukrayna İçişleri Bakanı Yuri Lutsenko istifasını verdi. (13 Mayıs 2009, Radikal)

Peru Yüksek Mahkemesi, eski devlet başkanı Alberto Fujimori'yi rüşvet vermek suçundan 7.5 yıl hapis cezasına çarptırdı. (HaberTürk)

İflas bayrağını çeken İzlanda'nın Başbakanı Geir Haarde istifa etti. (Vatan)

Macaristan Başbakanı Gordon Bajnai devlette çalışan tüm üst düzey görevlilerin maaşlarının %50 indirilmesini istedi. Geçen hafta maaşı olan 7 bin doları hazineye iade ederek sadece sembolik olarak 1 forinte çalışacağını açıklayan Macaristan Başbakanı, krizden kurtulabilmek için herkesin fedakarlıkta bulunması gerektiğini söyledi. Resmi devlet şirketlerindeki müdürlerin, yönetim kurulu üyelerinin aylık maaşlarının yarı yarıya indirilmesini isteyen Başbakan, kabinesindeki bakanların maaşlarında %15'lik bir indirime gideceğini açıkladı. (19 Mayıs 2009, Radikal)

New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, evli olmadığı için başkanlık rezidansında oturmuyor. Çünkü bekar olan belediye başkanı kız arkadaşını resmi konuta davet edemiyor. Bu, vergi yükümlülerinin parasıyla çapkınlık yapma suçu sayılıyor. (Hürriyet)

Forum 2000 Vakfı'nın toplantısında konuşmaya dalan Olli Rehn ve Ursula Plassnik, topantının başladığını ve Çekce konuşulduğunu fark ediyorlar. Masalarında bir tane kulaklık var, çeviri için. Olli Rehn kapıyor kulaklığı. Plassnik ise kalkıyor, en arkadan alıyor kulaklığı gelip oturuyor yerine. Bizim politikacılarımızın omuz başlarında mutlaka birileri olur, leb demeden leblebiyi anlar, bir değil beş mikrofon kapıp getirirlerdi. (Ferai Tınç, Hürriyet)

ABD Başkanı Obama ve yardımcısı Biden Beyaz Saray'dan ayrılıp Arlington semtindeki bir hamburgercide öğle yemeği yediler. Herhangi bir zincirin halkası olmayan Ray's Hell Burger'e giren Obama ve Biden 6.95 dolarlık burgerlerin parasını kendi ceplerinden ayrı ayrı ödediler. Sipariş numaralarını alıp, vatandaşla birlikte siparişlerinin çıkmasını beklediler. Obama bahşiş kutusuna 5 dolar bıraktı. (HaberTürk)

2 yorum:

  1. Politika apayri bir dünya, bir bulasmiya görsün insan. Ufak ufak basamaklari cikmaya basliyan kisi basamaklari ciktikca, hem yükseldigini ! asagidakilerin kücüldügûnû gôrüyor hemde ayri bir konuma girdigini hissediyor. THY ucaginin business clas bölümünden gecerken adimlarinizi yavas yavas atip o bölümde oturan politikacilara dikkat edin. Karakacanin üstünde gecirdigi günleri cabucak unutan kisi, yanlislikla ona degdiginiz anda sert bir bakis ile bakar ve bir eliylede degdiginiz yeri siler.

    Bulundugum ülkede bir cok politikaci ile tanistim ve SIK SIK ta görüsüyoruz. Liberal parti baskanlarindan Stev STEWART evinden ofisine kadar bisiklet ile gider...

    Sosyalist belediye baskani Patrick JANSENS, toplanti sirasinda kahveleri bizzat kendisi getirir.

    Eski basbakan Guy VERHOFSTAD, cantasini kimse tasimaz !!!, ilâclarini bile icerken kalkip suyunu kendisi alir.

    Size bir kac isim verdim bunlarda politikaci ama hic olmazsa ayaklari yerde.

    Buna mukabil, 1992 senesinde Agusta marka Italyan helokopterlerinden aldiklari rüsvet ortaya cikinca kasalarinda bulunan 1.000.000fr sömineye atip yakan bu bakan
    ( inanin saka degil) olayin ortaya cikmasi sirasinda heyecanlanip paralari yakmis. Ve
    - Biz, böyle para istemeyiz onun icin yaktik, demisti. Simdi bu kisi Egitim Bakani.

    Politikaci olmak bile bir kisilik, bir ayricalik, bir otorite ve en önemlisi ise ÖRNEK olabilmektir. Degil öyle Ankara yollarinda adam önde, cantasi onu arkadan takip ediyor...
    Aile terbiyesi, görgü, egitim, saygi ve agirbaslilik...bunlari almak kolay olmuyor.

    Gûzel yazinizi zevkle okudum, tesekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Verdiğiniz örneklerin hepsine bayıldım :) İlk üçü politikacı-siyasetçi olmanın 'insan' olmayı unutmayı gerektirmediğini gösteren çok güzel örnekler. Günümüzde bunları yapan bir siyasetçi bilmiyorum.

    Atatürk'ün, herkesin uyuduğundan emin olduktan sonra, kaçıp halkın arasına karıştığı gibi, artık kimse halkın arasına karışmıyor, karışamıyor. Nedenleri çeşitli olabilir ama, bu gerçeği değiştirmiyor.

    Dördüncü örnek ise ülkemizden başka memleketlerde de 'yolsuzluk' yapıldığını göstermesi açısından özellikle anlamlı. Ama, insanımızın 'oralarda da var işte' diyerek en küçük memurdan en yüksek bürokrata kadar bizdeki yolsuzlukları basite indirgemesi büyük hata olur kanısındayım ki, şu an bu hatayı yapıyoruz.

    YanıtlaSil