Yarattığın dünyadan ibaretsin, ne bir eksik ne bir fazla.

13 Mart 2010 Cumartesi

İlk TOP 10 OLAY listesi, hayırlara vesile olsun

TOP 10 OLAY

Sevgili izleyenler, bu Cumartesi yayınımızda, TOP 10 OLAY listemiz var. Listemizin 10. sırasında, 'Allah şaşıttı mı dayıya hala dedirtirmiş' kıvamında bir olay var.  Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı bir genelgede, Yükseköğretime geçiş sınavlarının öğrencilerde yaratacağı streslerin azaltılması, derslere motivasyonun sağlanması ve sınavlara psikolojik olarak rahat girmeleri için öğrenci velisinin yazılı başvurusunda beyan edeceği sürenin - en fazla ne kadar olduğu hakkında hiçbir bilgi yok - (yani veli tüm yıl boyunca derse, bu bile kabul mu edilecek?) özürlü devamsızlıktan sayılmasının hem öğrencilere hem de velilere moral kazandıracağını düşünmesi. 



'Beş parmağın beşi bir değildir.' atasözünü doğrulamak için yaşanan bir olay sanki... Çığ yüzünden mahsur kalan 18 kişiyi kurtarmak için çalışan 15. Karayolları  ekibine, Ulaştırma Bakanı bir maaş ikramiye verirken, İkizdere Savcılığı'nın aynı ekibe 'ihmal' soruşturması açması olayı listemizde 9 numarada. 

TOP 10 OLAY listemizin 8. basamağına 'Kendi düşen ağlamaz' tadında bir olay oturuyor, sevgili izleyenler. Olay şu: 13 yıldır karaciğerlerinde enzim eksikliği çeken kızına, ciğerinin %40'ını veren, ameliyattan sonra 2 aylık raporuyla SGK'dan 2 aylık maaş alan babaya, kızına ciğerini kendi kararıyla verdiği için Sağlık Bakanlığı kararıyla bunu 'lüks' sayılması ve ödenen 2 aylık maaşı faiziyle birlikte geri istenmesi. 

'Rüzgar eken, fırtına biçer' atasözünün anlamını merak eden Milli Eğitim Bakanlığı, 'Eğitimi olumsuz yönde etkiler' gerekçesiyle Şubat ayındaki atamaları yapmaması olayıyla listemizde sürpriz yaparak, 2. kez yer alıyor ve bu sefer 7. sıraya yerleşiyor.

'Dereleri görmeden paçaları sıvama' durumunu aratmayan, Kozmik odanın arayıcısı Hakim K.K.'ın 'Askeri araçlar beni takip ediyor' dediği araçlardan, aşcı, şoför, elektrik teknisyeni, marangoz, patates, soğan çıkması da TOP 10 OLAY listemizde kendisine 6. sırada yer buluyor.

Listemizin 5. basamağına yerleşen bu olayın, 'Acele işe şeytan karışır' atasözünden kaynaklandığını zannediyoruz: Ocak 2003'de Diyarbakır'da düşerek 75 kişinin öldüğü kazadan sonra taziyede bile bulunmayan THY'nin 7 yıldan sonra, kazada yakınlarını kaybedenlerden kimisine baygınlık geçirten, kimisinin hastaneye kaldırılmasına sebep olan, 'Mevlide gelin' telefonu açması.

Heyecanlı çekişmelere sahne olan TOP 10 Olay listemizin 4 numarasında 'Ağlamayan çocuğa meme vermezler' atasözünden yola çıkan bir grup vatan evladı var: Açılış ve temel atma törenlerine girişte özel plakaları olmadığı için zorluk yaşadıklarından yakınan milletin vekillerinin TBMM Başkanlık Divanı toplantısında taleplerini gündeme getirmeleri ve Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin'in 'Neden olmasın' diyerek, şoför ve özel araçlarına 'MV' yeva 'TBMM' kodlu ve TBMM armalı plaka çalışmalarının başlatılması.

Herkese daha fazla özgürlük' vadeden 'demokratik açılım' hakkında Akepe milletvekillerine 'basına konuşma yasağı' getirilmesi olayı listemize balıklama dalıyor ve görünen köyün kılavuz istemeyeceğini bir kez daha doğruladığı için, 3. sırada yerini alıyor. 

Listemizin 2. sırasında seni beni değil, şeytanı bile dumura uğratacak bir olay var: 'Eğri oturup, doğru konuşalım' atasözünü duymadığına inandığımız Samanyolu TV'nin spikerinin canlı yayında, Balıkesir Dursunbey'deki grizu patlamasını 'Balyoz Planı'na bağlayabilmesi.

TOP 10 OLAY listemizde diğer bütün olayları dirsek darbesiyle geçen ve 1. sıraya yerleşen 'Dinsizin hakkından imansız gelir' tadındaki olaya gelin sevgili izleyiciler: Civanım delikanlının Ankara-Kırıkkale yolu açılış töreninde 'Yolunuz yoksa 'Ben medeniyim' diyemezsiniz. Bu yollar medeniyetin ifadesidir. Türkiye'de artık ciddi manada sorunlu yol kalmıyor.' sözü üzerine eğimli yerden inerken Başbakanlık otobüsünün ön tarafının 'zemine oturması'. 

Daha nice nice TOP 10'lara sevgili izleyenler :))

2 yorum:

  1. Bayiliyorum bu TOP 10 listene... Gelecek sefer ki listende su anda ki 4 numaranin kac numaraya yükselecegi heyecani beni simdiden sarmaya basladi.

    YanıtlaSil
  2. Ben de hazırlarken çok eğleniyorum. Öyle bir siyaset var ki memlekette, TOP 10 listelerinin sonun gelmesi mümkün değil!

    İyi haftalar olsun :)

    YanıtlaSil