Yarattığın dünyadan ibaretsin, ne bir eksik ne bir fazla.

26 Mart 2010 Cuma

Bölgesel elektrik kesintisi; bölge: tüm DÜNYA

Sonunda 25 Mart Perşembe gününün Habertürk gazetesini bitirdim. Aslında daha yazacak çoook şeyler var da... Biraz da, 'Abi işim mi yok, tüm HT gazetesini yazıcam, merak eden açar okur.' diyerek kendimi engelledim ne yalan söyliyeyim.


Aslında bugünkü yazımın konusu yeğenimin hazırlayıp verdiği, apartman panosuna astırdığım bir duyuru idi. Onu da gazetede görünce, tamam, dedi, ilahi güçler iş başında.

WWF'in organize ettiği 'DÜNYA SAATİ' uygulaması için sizden, 27 Mart Cumartesi günü saat 20.30'dan 21.30'a kadar ışıkları kapamanızı, elektrikle çalışan ne kadar aletiniz varsa hepsinin fişini prizden çekmenizi istiyoruz. Bunu yaparak küresel ısınmayla mücadeleye katkı sağlamış olacaksınız.

N'apıcaz 1 saat elektriksiz, diye soranlardansanız, hemen birkaç öneride bulunabilirim:

- Normalden farklı, daha şık bir sofra hazırlayın. Eşiniz, çoluk çocuk, anne babanız, her kimle birlikte yaşıyorsanız, akşam yemeğinizi mum ışında bu 1 saat içinde yiyin.

- Mum ışında oyunlar oynayın, göreceksiniz çok eğleneceksiniz. Hatta, bunu hep yapalım, diyeceksiniz, ama bu yalan olacak, benden söylemesi.

- Arkadaşlarınızı mum ışığında şarap-peynir partisine davet edin. Atıştırmalıkları da arkadaşlarınız getirsin.

- Birlikte yaşadığınız kişiyle kaliteli bir sohbet ortamı yaratın. Rahat kıyafetlerinizi giyip, koltuklara yayılarak o an aklınıza gelen herşeyden konuşun. Kavga etmek yok, ona göre.

- Buraya kadar okuyup da hala aklınıza başka fikir gelmediyse, o bir saati 'Başka neler yapılabilirdi?' diye düşünerek harcayın. Çünkü küresel ısınmanın boyutları arttıkça, yaşamımızı sürdürebileceğimiz yer karanlık, ışıksız yeraltı mağaraları olacak en iyi ihtimalle.

- Abarttığımı düşünüyorsanız, haklısınız :)) Yeraltında karanlıkta kalmayız, teknoloji çok ilerledi, diyorsanız, teknolojinin sonuçlarını düşünün bu bir saat boyunca. Kolay gelsin :)

2 yorum: