Yarattığın dünyadan ibaretsin, ne bir eksik ne bir fazla.

28 Ocak 2010 Perşembe

TOP 10 Vatandaş Listesi: yani vatandaştan seçmeler


Ve ısrarla istenen, merakla beklenen ilk TOP 10 Vatandaş listemizi açıklıyoruz sayın izleyenler.

Yepisyeni bir 'İşi bilicen, işe gitmicen, çift maaş alıcan' kategorisi yaratarak TOP 10 Vatandaş listemize 10.cu sıradan vatandaşı hası komisyoncular oturdu. Hal Yasası görüşmelerinde, üretim yapmayan, ekonomiye reel fayda sağlamayan, sadece ondan alıp, buna satan, taş atıp da, kollarını yormayan, %6'ya indirilen komisyon oranlarını hükümeti ikna ederek(?!) %8'e çıkaran komisyoncular, üst basamakları zorluyorlar.

Çocuğu olmadığı için devlet kapısını çalan ve tüp bebek için devletten para yardımı alan TOP 10 listemizin 9 numarası, 'Yeşil Kart' sahibi vatandaş üçüzleri olunca; civanım delikanlının kulakları çınlasın; 'Kazandığım para ile ancak birine bakabilirim. Çocuk yapmamızda bize yardım eden devlet, bebelerine bakmamıza da yardım etsin.' dedi.

TOP 10 Vatandaş listemizin 8 numaraya yerleşeni, Çankaya Köşkü'nün resmi internet sitesinden 'Cumhurbaşkanına yazın' bölümüne mesaj gönderen ve köşkten yanıt gelince de 'Cevap yazıldığına göre devletin başı bizi önemsiyor.' diye sevinen vatandaş V.Y. Kendisini ve sevincini tebrik ediyoruz!

Geldik listemizde 7 numaraya hakkıyla yerleşenlere sevgili izleyenler. Kanunen yasak olduğu halde, 'boneli' fotoğrafıyla Gürpınar beldesi belediyesine nikah başvurusu yaptığında devletin görevlisi tarafından nikahları kıyılmayan C.A. ve müstakbel eşi, Uşak'ta başka bir belediyedeki devletin başka bir görevlisi aynı fotoğrafla nikahlarını kıyınca, Gürpınar'daki nikah memuru hakkında 'suç duyurusu'nda bulundular.

Anamur Devlet Hastanesi'nde yeni yılın ilk gününde işsiz kaldıklarını öğrenenlerden biri olan bedensel engelli işciyi teselli ederken, onun yerine işe girdiği anlaşılan ve 'Hakkını helal et' cümlesini sıfır duyguyla kurmayı beceren Akepe gençlik kolları başkanı N.Ö., TOP 10 Vatandaş listemizde 6 numarada.

5 numaraya kalabalık bir grup vatandaş girdi hem de ne girdi! Civanım delikanlının Adalar'daki programına katılanlardan Nimet Çubukçu, Faruk Çelik, İstanbul Valisi M. Güler, İl Emn. H. Çapkın ile Bel. Başkanı K. Topbaş'ın toplantı dönüşünde mola vermek istedikleri bir kafede, korumaların 'Kalkın, Bakanlar geliyor' demesiyle kuzu kuzu kalkan, masaların sessiz sedasız terk eden vatandaşları 'Kuzuların Sessizliği' filmini seyretmeye davet ediyoruz.

'Türklerin açılıma ikna olmasındansa, Kürtlerin 'tatmin' olması konusu daha önemli ve öncelikli. Çünkü sorun, adı üstünde 'Kürt sorunu'.' diyerek 'açılım'a fevkaladenin fevkinde bir açıklama getiren Cengiz Çandar TOP 10 Vatandaş listemize 4.cü sıradan yerleşiyor, ama kendisinden ümitliyiz, bir gün mutlaka 1 numaraya kadar yükseleceğini tahmin ediyoruz.

Sevgili izleyenler, 'Değiştik' diyen Akepenin 'değiştiğine' ve şans verilmesi gerektiğine sonuna kadar inanan ama, TSK'nın darbe yapmayacağına bir türlü inanmayan vatandaşlar da TOP 10 Vatandaş listemize 3.cü sıradan girmeyi başardılar.

Finale yaklaşırken heyecan doruklarda sevgili izleyenler.

TOP 10 Vatandaş listemizde 2 numarayı açıklıyoruz: Laleli'de onarılan türbelerin açılışı (!) sırasında dilenirken gördüğü çocuğa 'Okuman için ne ihtiyaç varsa karşılayalım.' diyen İstanbul Vali Yardımcısı'na, 'Ya amca bırak bunları, para ver.' diyen çocuk vatandaş.

Veee, işte final... Herkes hazır mı listemizin 1 numarasına?

Civanım delikanlıya olan sevgisinden dolayı oğlunun adını 'Tayyip' koyan, özelleştirme sonrası işsiz kalıp, eylemlerde soğuk su ve polis dayağı yedikten sonra oğlunun adını değiştirmek için mahkemeye başvuran Samsunlu Tekel işcisi Y.G., TOP 10 Vatandaş listesine kafadan 1 numaradan giriyoooor!

2 yorum:

  1. Sabahlari cabuk bir sekilde 2 dilim ekmek üzerine recel ve bir de cay hazirlayip hemen bilgisayarin basina gecip ise baslamadan bir yandan kiytiriktan kahvalti ederken hemen yazilarini okumaya basliyorum. Burada nazar-i dikkatini cekerim, www.gazeteler.com'a bile öncelik vermeden yazilarina bakiyorum. Zevk ile okuyorum ve daha sonra gazetelere geciyorum.

    Iste sabah sabah müthis keyif alarak okudugum bir yazin daha. Öyle bir yaziki, memleketimin durumunu gözlerimizin önüne sermissin, bizlerde adeta anatomi dersinde anlatilan dersi dinlerken bir yandan da kadavraya bakarcasina yazinda sekillendirdigin resime bakiyoruz.

    TOP 10 vatandas listeni kisacasi cok begendim. Gazeteleri okumama gerek kalmadi. Tûm memleketin halini gözler önüne sermissin adeta...

    Emegine saglik.

    YanıtlaSil
  2. Çok mersi Yavuz abi, ne diyeyim 'vatandaş sağolsun!'. Aslında tercihimiz tabii, 'sağolmaması' yönünde...
    Bu TOP 10'lara farklı katmanlardan devam edeceğim, 3 gündür bunların üstünde çalışıyorum :)

    YanıtlaSil