Yarattığın dünyadan ibaretsin, ne bir eksik ne bir fazla.

20 Ocak 2010 Çarşamba

'Başımın üstünde yerin var'ın kanıtı başka ne olabilirdi ki?

Radikal Gazetesi'nden 20 Ocak 2010 tarihli bir haberin özeti:

Abdullah Gül, "Şehitlere yenilerinin eklenmemesi için terörle mücadele devam etmeli. Yeni bir şehit, yeni bir gazi görmek isemiyoruz." dedi.

Konuşmasını "Şehit ve gazilerimiz bizim başımızın üstündedirler. Onlara hep beraber sahip çıkalım. Şunu bilin, 'ateş düştüğü yerde kalır' anlayışı bu ülkede geçerli değildir." diye sürdürdü.

Şehit yakınlarına Devlet Öçünç Madalyası dağıtım töreninde, Kuzey Irak'taki PKK'lılara karşı düzenlenen Güneş Operasyonu'nda helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Pilot Yüzbaşı Tekin Işık'ın babası Muharrem Işık kürsüye doğru ilerlerken bayıldı. Şehit Tekin'in kız kardeşinden "Lanet olsun, bizi bu durumlara düşürdünüz!" çığlığı yükseldi. Baba Işık gibi kız kardeş Işık da salondaki görevlilerce sakinleştirilmeye çalışıldı.

Kimi şehit yakınları "Teröre lanet olsun, teröristleri affediyorsunuz" diye Gül'ün bulunduğu kürsüye doğru bağırdı. Gül'ün korumalarının yanı sıra danışmanları da devreye girdi.

Gül, daha sonra gazetecilerle sohbetinde, şehit yakınları ve gazileri sahiplenmek gerektiğini vurgulayarak, "Başımızın üstünde yerlerinin olduğunu göstermemiz lazım. Bunu göstermek için de töreni bu makamda yapıyoruz ama üzüntüler de oluyor." dedi.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder