Yarattığın dünyadan ibaretsin, ne bir eksik ne bir fazla.

26 Eylül 2010 Pazar

Pizza Uno'da apple pie, Cunda pazarı, İDO'nun anonsları

Yazmayı unutmuşum; Pizza Uno'nun apple pie'ı diyorum, müthişti müthiş! Yanında bir top vanilyalı dondurmayla sıcak servis ediyorlar, tam yeme de yanında yat hesabı.... Fotosunu maalesef çekemedim, bir dahaki sefere. İsmet'ten tarifini alıp yazarım buraya. 

Cumartesi günü Cunda'nın pazarı. Minik bir pazar. Ayvalık'ın pazarı daha büyük oluyor ve hatta Yunanlılar bile gelip alışverişlerini yapıyorlar. Bu benim çocukluğumdan beri böyleydi, 
yani yeni bir şey değil. Suriye'yle falan vizeler kaldırıldı diye düğün dernek kutlama yapıldı ya geçenlerde, 40 yıllardır Yunan adalarıyla vizeyi kaldırdığımızdan 'Sahil' bölgelerinden başka kimsenin haberi yokmuş anlaşılan  :))  Dönüş yolunda Cunda pazarından domates, salatalık, kereviz, fasulye ve siyah incir aldık.   

Giderken de, dönerken de İDO'nun Yenikapı-Bandırma seferini kullandık. Giderken dikkatimi çok çekmemişti yapılan anonslar ama dönüşte neredeyse hiç aralıksız devam etti diyebilirim. Sigara içilmemesi, evcil hayvanların salonlara sokulmaması-onlara ayrılan özel yerlere bırakılması, anne babaların çocuklarına sahip çıkması-başı boş bırakmaması, herhangi bir şikayet varsa görevlilere söylenmesi, herhangi bir acil durumda panik yapılmaması, seyir halindeyken cep telefonlarının kapalı tutulması ve araçlara inilmemesi aklımda kalanlar. Artık o kadar sık tekrarladılar ki, tam ben ''Bütün yol boyunca bunu mu dinlicez ya!'' diye isyan bayrağını açacakken, hemen önümüzde oturanlar ''Eh be kardeşim bi sus ya!'' diyerek bir anlamda duygularıma tercüman oldular... Olmasına oldular da, yüksek sesle söyleyememek içimde kaldı; aşkıma dönüp ona söyledim. Ama, aynı zevki vermedi...  

Hadi Türkçesini anladık, bir de İngilizce tekrarlamasınlar mı aynılarını! Elin üç kuruşluk yabancısına böyle rezil ederiz kendimizi! Konuşması banda kaydedilen kadın, ''Yahu bu Türkler var ya, bizim sandığımızdan daha geri / vahim durumdalarmış ha!'' diye düşünmemişse, adım Dilek değildir. Çoluğuna çocuğuna sahip çık ey ahali, diye bir uyarıya, şimdiye kadar, Batı medeniyetlerinden hiç birinde rastlamadığımı itiraf edeyim!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder