Yarattığın dünyadan ibaretsin, ne bir eksik ne bir fazla.

10 Haziran 2011 Cuma

Vekil adaylarını tanıyalım - 8

Ekonominin gidişatıyla, işsizlikle dalga geçenler; kendi çıkardığı kanundan habersiz olan vekil adayları:
Ali Babacan, Suat Kılıç, Binali Yıldırım, Faruk Çelik, Ömer Çelik,

Ali Babacan

Ankara'dan vekil adayı gösterilen Ali Babacan, Bab-ı Ali Toplantıları'nda ekonomide atılan adımlar için diyor ki:
''İşe yarayacak mı, yaramayacak mı noktasında biz de bakıyoruz. Sonuçlarından biz de
bugün itibarıyla açıkçası çok emin değiliz.'' 
Allah allah... Hani dünyanın her tarafındaki devletler bizdeki başarılı ekonomik önlemleri öğrenmek için kapımızda kuyruktu?! Söylediklerinden hangisine inanacağız? Bu güvensiz söylemi civanım delikanlı yalanlamadığına göre... Ekonomide, 'yandı gülüm keten helva'!

* * *

Suat Kılıç

Seçim yeri Samsun'a gürül gürül iş imkanları geleceğini söylerken işsizliğin sebebini bakın nasıl açıklıyor:
''İş beğenmeyen var.''
Yahu arkadaşım, niye iş beğenmiyorsunuz da ülkeyi yurt dışında yüksek işsizlik oranlarıyla rezil kepaze ediyorsunuz. Yoksa siz de mi dış destekli çetelerdensiniz, hıı  ;-)

* * *

Binali Yıldırım

İzmir'den aday gösterilen Ulaştırma'dan sorumlu bakan olan Binali Yıldırım, yasa gereği istifa edecekti. Vodafone'un Elazığ'daki çağrı merkezinin açılışında arayanlara hizmet verirken diyor ki:
''5 gün sonra işime son verilecek, ben de iş arıyorum.''
Memlekette gerçek işsizlik oranı %23 olmuş, Bakan 'ben de iş arıyorum' diye espri yapıyor! Pazar günü göreyim sizi Türkiye'nin tüm işsizleri, gerçekten iş aramak zorunda kalmayı öğretin bakalım!

* * * 

Faruk Çelik

''Devlet nereden bilecek kaçak merdiven altı iş yapan işletmeleri? Orada çalışan insanlar neden ihbar etmiyor?''

Bu sözler Şanlıurfa'dan aday gösterilen Faruk Çelik'e ait. Üstelik kendisi devlet bakanlığı falan da yaptı yani, konuyu öyle değerlendir. Hadi devletin ödevleri nedir bilmiyor deyip geçelim ama, memleketteki işsizlik sorununu da bilmiyor olabilir mi? Herhalde memlekette elini sallasan eleman arayan iş yerine çarpıyor da, Bakan bey kaçak olanların ihbarını üç kuruşa muhtaç vatandaşlardan bekliyor!

* * *

Ömer Dinçer

Kendi bakanlığının çıkardığı kanundan habersiz olan bir Çalışma Bakanı düşünebilir misiniz? Biz de o da var: bilim hırsızlığı yaptığı mahkeme kararıyla onaylanmış İstanbul'dan aday gösterilen Ömer Dinçer.

20 kişinin hayatını yitirdiği Ankara'da en büyük ve en eski sanayi bölgesinde yaşanan patlamalar sonrasında patlayan iş yerlerini eleştirmek için diyor ki:
''İşletme belgesi bile yok!''
Sonradan gazetelerden öğreniyoruz ki, 'işletme belgesi' alma zorunluluğu iki yıl önce kendisi tarafından kaldırılmış! Hani bizim sonradan gazelerden öğrenmemiz normal olabilir de...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder