Yarattığın dünyadan ibaretsin, ne bir eksik ne bir fazla.

9 Haziran 2011 Perşembe

Vekil adaylarını tanıyalım - 7

Bilim hırsızlığı yapandan tut, kendi sahil şeridini yaratma heveslisine kadar her türlüsü burada... 
Böyle milletvekili adayı dünyanın hiç bir yerinde yok: 
Ömer Dinçer, Binali Yıldırım, Köksal Toptan


Ömer Dinçer

''Memurların %37'si niteliksiz.''

İstanbul'dan vekil olsun diye aday gösterilen eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlarından Ömer Dinçer'in
2008'de 'intihal' suçu işlediği Ankara 1. İdare Mahkemesi tarafından onaylandı, biliyor musun?

İntihal suçu neydi hatırlayalım: bir başkasına ait bilimsel eserin veya çalışmanın tümünü veya bir kısmını kaynak belirtmeden kendi eseri gibi göstermek, aşırmak.

İyi iş valla. Hem 'bilimsel aşırma' yap, ardından da tut memurun %37'si niteliksiz de... Ne bileyim, ağız-kulak koordinasyonu eksikliği mi... bilemedim. Sen oyunu kullanırken buna bir ad verirsin artık.

Bilim hırsızlığı deyince aklıma geldi. Almanya'nın Savunma Bakanı da bilimsel aşırma yapmış; başkalarının düşüncelerini kendi düşünceleri gibi kullandığı 'çalıntı doktora' olayı Mart'ta ortaya çıkmıştı. 

Adamcağız bu iddiaları şiddetle reddedince, neredeyse bütün Almanya tezdeki çalıntıları, aşırmaları bulmak için seferber olmuştu ve en az 162 yerinde 'hırsızlık' saptanmıştı. Üniversite doktorayı iptal etmişti ve savcılık dava açmıştı. 

Bu aşamadan sonra 'evet hatalar yapmışım ama isteyerek yapmadım' deyip bakanlığı bırakmaya yanaşmamıştı. Ama bütün Almanya üzerine gidince, o da şapkasını alıp gitmek zorunda kalmıştı. 

Bizimki ise 2008'de Başbakanlık Müsteşarı idi; bilimsel aşırma kararından sonra, senin oylarınla önce milletvekili, ardından da Bakan yapıldı.

Sen hala 'Nerdeyse yarısı Türk olan bi Almanya kadar olamadık' diye ağlan sızlan, dur.

* * *

Binali Yıldırım


İzmir'den aday gösterilen Binali Yıldırım'dan İzmir'e bir çılgın proje!
''Efes antik kentine liman yapacağız. Efes yüz yıl sonra denize kavuşacak!''
Bırakın Efes'e liman miman yapmayı da, bütçeden İzmir'e hakkı olan payı verin: Vergi tahsilatında %88 gibi Türkiye ortalamasını sallayan tahsilatıyla, 14 milyar dolarlık ihracat katkısıyla bütçeye 21 milyar katkı sağlarken, karşılığında 5 milyar lira veriyorsunuz.

Karşılaştırma yapabilesin diye yazıyorum: Kayseri 1.3 milyar verirken, 1.7 milyar alıyor; Konya 1.5 milyar verirken 2.3 milyar alıyor bütçeden... 
 * * *



Köksal Toptan

Bugünlerde çılgın proje üstü çılgın proje açıklanıyor. Zonguldak'tan aday gösterilen Köksal Toptan, muhtemelen benim neyim eksik deyip, bir çılgın proje de o patlatmış:
''Filyos Vadisi bizim çılgın projemiz olacak. Projeyi gerçekleştirebilirsek deniz Gökçebey ilçemize bağlı Bakacakkadı beldemize kadar gelecek.''
İşin boyutunu anlayabilmeniz için ufak bir bilgi kırıntısı: Gökçebey ilçesi ile Bakacakkadı beldesinin deniz kıyısına uzaklığı 40 kilometre...

Tamam! Buldum galiba bu denizle kucaklaşmalı çılgın projelerin sebebini!

Hani seçimlerde, referandumlarda sonuçlar açıklanırken, sahil kesimlerinde civanım delikanlının esamesi okunmuyor, deniyor ya...

''Madem sahiller bize 'gelmiyor', biz de iç bölgelerde kendi sahilimizi yaratırız'' deyip, çılgın proje üstüne çılgın proje üremeye kalkmış olmasınlar  :-)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder