Yarattığın dünyadan ibaretsin, ne bir eksik ne bir fazla.

1 Haziran 2011 Çarşamba

Vekil adaylarını tanıyalım - 1

Oya Eronat

Diyarbakır'dan adayı gösterilen Oya Eronat, siyasete ŞEFKAT getirmeyi hedefliyormuş.


ŞEFKAT ve
akepe dünya yarılsa yan yana gelmeyecek iki kavram! Dershane önündeki patlamada oğlunu kaybeden Oya hanıma, adayı olduğu iktidar partisinin 9 yıldır, bırakın başka vatandaşları, TÜRBANI OLMAYAN çoluk-çocuğa, gençlere, yani TÜRBANI OLMAYAN lise ve üniversite öğrencilerine reva gördüğü muamele ile ŞEFKAT kavramını yan yana nasıl getirebildiğini sormak lazım. Tabii, ben öğretirim onlara da diyebilir. Kendisine hayal kırıklığı yaşamayı göz önüne almasını tavsiye ederek, civanım delikanlının özlü sözünü hatırlatalım:

''Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır.''





* * *


Hüseyin Çelik


''İktidara geldiğimizde 3 tarafı denizlerle, 4 tarafı düşmanlarla kaplı bir Türkiye söylemi vardı. Biz Türkiye'yi tüm dünyayla barıştırdık.''


Derken günümüzde Paris'te, Erivan'da, Yunanistan'da, Libya'da Türk bayrakları, Suriye'de Türk TIRları yakılıyor, Sırbistan'dan, Lübnan'a, Filistin'den Libya'ya kadar Türk Büyükelçiliklerine saldırı düzenleniyor... 


Hadi bunlar 'Barıştık artık' diye yaktı, saldırdı diyelim... Kendi topraklarımızda, kendi bayrağımızı yakan T.C. vatandaşı olarak gözükenler için de ''Barıştan yakıyorlar canım, barıştan.'' diyebilen çıkar mı?


* * *


Bediha Türkyılmaz


Kütahya'nın 5.9'luk depremle sarsılan Simav ilçesinde, Türk Kızılayı'nın yardım malzemelerini kendisine ait seçim minibüsünden dağıttı. (Özgeçmişinde herhangi bir siyasi faaliyet yazmadığı için kendisinin siyasi arenada ilk kez boy göstereceği düşüncesiyle) daha dakika bir olmadan, gol bir yapmak her babayiğidin harcı değil; bravo Bediha Türkyılmaz, bravo! 


* * *


Alev Dedegil


İstanbul'dan bir kısım milletin vekil adayı gösterilmesinin yanı sıra İstanbul Kadın Araştırmaları Merkezi YKB. Sibel Üresin'in 'Çok eşlilik yasal olsun.' çıkışı için diyor ki:
''Hanımefendi İslam uzmanı değil, bu ülkede alimler var, Diyanet var. Kadın ve aileyle ilgili yapılması gereken bir açıklama varsa, onlar yaparlar.''
Valla nereden başlasam ki? Sanki, bu sözleri kabul etmezmiş gibi bir his yaratma çabası var amma, diğer yandan, 'bunları söylemek sana düşmez' tadında bir açıklama. Sanırsın ki, bugüne kadar - ya da sadece 9 yıldır diyelim - kadın ve aileyle ilgili açıklamaları sadece alimler (kimlerse artık!) ve Diyanet yapmış bu ülkede! Demek, alimin biri veya Diyanet'ten bir aklı evvel çıkıp söylese bunu, şu an bekar olan Alev Dedegil bir adamın 2., 3. ya da 4. karısı olmayı kabul edebilir...


Kadın ve aile konusunda konuşanlardan civanım delikanlıyı imam olduğu için belki Diyanet kontenjanından faydalandırıyor da, diğerlerine ne mazeret buluyor bilemedim. Dayanaksız, çapsız, acınası, gülünesi ve ağlanası bu açıklaması, tek kelimeyle anti-demokratik bir bakışa sahip olduğunun göstergesi. 


Sahi, (yeniden aday gösterilen) Veysel Eroğlu da çevrecilere destek veren Tarkan için 'Herkes bilmediği bir konuya burnunu sokarsa çok yanlış olur.' deyip 'ileri'sini bırak normal demokrasinin 'kalbi'ni söküp atmıştı, değil mi? 


Eh bu durumda, anti-demokratik söylemler akepenin genetiğinde var, diyene muhalefet yapmak olmaz herhalde :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder