Yarattığın dünyadan ibaretsin, ne bir eksik ne bir fazla.

4 Haziran 2011 Cumartesi

Vekil adaylarını tanıyalım - 3

Bir kısım milletin vekili olsunlar diye civanım delikanlı tarafından aday gösterilenleri, arşivimdeki gazete küpürlerinden tanıtmaya devam:


Faruk Nafiz Özak

Trabzon'dan aday gösterilen Faruk Nafiz Özak, 'En büyük Atatürkçü parti akepedir' gibi
gerçekten çok iddialı sözlerin sahibi. Bakın gerekçesi neymiş:
''Sebep? Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk 1920'lerde Anadolu'ya gittiğinde ondan iki şey istemişler: Biri okul, diğeri yol... Cumhuriyet tarihinin en fazla derslik ve yolunu biz yaptık. İşte Atatürkçülük bu.''
Vaay beee... Demek hiç birimizin bilemediği!, anlayamadığı! Atatürkçülük iki kalemden ibaretmiş: yol ve derslik yapmak. Her şey bir yana, yıl olmuş 2011 adamlar hala 1920'lerin vatandaşının isteklerini gerçekleştirmekle meşguller ya; ne diyelim, Allah yardımcıları olsun  ;-)  

* * *

Hüseyin Çelik

Adana'dan aday gösterilen Hüseyin Çelik, 'Yoldan başka ne yaptınız?' diye soran köylü Ahmet Demir'i nasıl yanıtlıyor:  
''Çok şey yaptık. Bu ülkenin tarihinde yapılamayan işlere imza attık. Yoldan başka ne yaptınız, demek vicdansızlıktır. Sende iş yoksa ben ne yapayım kardeşim!''
En büyük Atatürkçü! partinin yaptığına bak şimdi! Atatürk, 'Köylü milletin efendisidir.' desin, baş tacı etsin, bunlar köylüyü azarlasın, aşağılasın! Zaten bildiğimiz bir şeyin sağlaması olan bu yanıt bize hatırlatıyor ki, iktidarın icraatlarını sorguluyorsan, 'sende iş yok'...


* * *

Burhan Kuzu

İstanbul'dan aday gösterilen Burhan Kuzu, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın 'laiklik karşıtı eylemlerin odağı' akepeye kapatma davası açmasıyla ilgili açıklamalarını değerlendirirken:
''Kağıt parçalarıyla dava açılırsa Türkiye'ye yazık olur.''
'Kağıt parçası' bi yerden tanıdık mı geliyor?!


Bugün bile hala kimin tarafından gönderildiği bilinemeyen isimsiz - imzasız bir ihbar mektubundan çıkan KAĞIT PARÇASI sayesinde Türk Silahlı Kuvvetleri'ne karşı yapılan operasyonlarda subaylar tutuklanmıştı hani... Hatırladınız mı?! Hala devam eden o furya sayesinde TSK'da neredeyse general, amiral, subay kalmadığının farkında mısınız?!

* * *


Mehdi Eker


Diyarbakır'dan aday gösterilen Mehdi Eker, ithalata ve alınan tüm önlemlere rağmen et fiyatlarının düşmemesini nasıl açıklasa beğenirsiniz:
''Refah ve gelir seviyesinin yükselmesi, krizin de sona ermesiyle birlikte insanların artan et tüketimi fiyatları da yükseltti.''
Hadi güzel hatırı için bazı ülkelerdeki kişi başı gelirle et fiyatlarını karşılaştıralım: Türkiye'de kişi başı milli gelir 13 bin dolar civarındayken, dana etinin markette kilosu 19 dolar. Kişi başı yıllık gelirin 46 bin dolar olduğu Amerika'da 8-10 dolar, kişi başı milli gelirin 40 bin dolar olduğu Hollanda'da 9-10 dolar. 12.888 dolarlık yıllık geliri ile bize en yakın olan Bulgaristan'da etin kilosu 8-10 dolar arasında değişiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder