Yarattığın dünyadan ibaretsin, ne bir eksik ne bir fazla.

6 Haziran 2011 Pazartesi

Hayaldi, gerçek oldu: Reklamları izlemeye devam edin

Hazır mısınız akepenin gazete reklamlarına kısaca göz atmaya?

Kültür ve Turizmde Dünya Lideri

Hayaldi =  Gerçek oldu

Kültürel değerlerimize sahip çıkılmasını istiyordu 
Artık bütün şehirlerimizdeki kültürel mirasımızın ayrıntılı bir envanterine sahibiz.

  • ''Sürekli arkeolojik yok bilmem şu çıktı, yok bu çıktı, yok çanak çömlek çıktı diye önümüze hep engeller koydular. Bundan sonra hiç bir engel tanımıyoruz, bedeli ne olursa olsun.'' 
diyerek İstanbul'un kültürel mirasının envanterini halkla paylaşan ve kültüre sahip çıkmaktaki kararlılığını gösteren İstanbul 1. bölgeden başbakanlık adayı üstün müslüman civanım delikanlı. Aç parantez, civanım delikanlının 'yok o çıktı yo bu çıktı' diye küçümsediği Marmaray kazılarından 8500 yıllık bir insan iskeleti de çıktı. İster misiniz, civanım delikanlı en yaşlı İstanbulluya 'Çanağını çömleğini al da git!'  desin ;-))
  • ''Orası Allianoi değil. Allianoi diye bir yer yok. Bunu ben ispat ettim.'' 
deyip kültürel mirasımızın ayrıntılı envanterinde yanlış bilgileri düzelten İnşaat fakültesi mezunu Afyonkarahisar'dan aday gösterilen Veysel Eroğlu ayrıca envanterin kısaltılmasından yana: 
  • ''Buralar zaten toprak altındaydı. Birkaç yüzyıl daha toprak altında kalmasının bize göre bir mahsuru yok.'' 
    * * * *

    Tiyatro sanatının desteklenmesini arzu ediyordu  

    =
    Devlet Tiyatroları'na 35 yeni sahne kazandırdık

    • ''...Sonrasında ağzıyla sakız çiğneme hareketi yapınca durum anlaşıldı. Fakat öyle yapmasa da durum belliydi, çünkü adam aslen sakıza değil, başörtüsüne takmıştı...'' diyerek niyet okuyan bir başbakan kızı Sümeyye Erdoğan;
    • ''...Ben bu Genç Osman'ı gençlik yıllarımda izlemiştim. Böyle bir sahneyi de hiç görmedim. Şimdi bir sanatçının izleyiciyle bu şekilde bir diyalog kurması düşünülemez...'' diyerek tiyatroda aslında nasıl oynanması gerektiği konusunda kültürümüze katkıda bulunan bir üstün müslüman;
    • ''...Oyuncuyu çağırdım uyardım....Sanatıyla değil de sahnede seyirciyle ilgilenen sanatçının anlayışında bir sorun vardır...(Sakızı) Patlatmadıktan sonra buna kim niye karışabilir... Devlet hala bu kurumu (Devlet Tiyatroları'nı) taşımak zorunda mıdır?'' diyen - inanılmaz bulabilirsiniz ama - Kültür ve Turizm Bakanlığı da yapan, İzmir'den milletin yani senin benim vekilimiz olsun diye adayı gösterilen Ertuğrul Günay. 
    * * * *

    Hedefimiz turist sayısını 50 milyona, turizm gelirini 50 milyar dolara yükseltmek
    1. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 'Türkiye Turizm Stratejisi 2023' adlı raporunda AB ile tam üyeliğin gerçekleşmesi durumunda 2023 için turist sayısı 63 milyon, turizm gelirleri 86 milyar dolar öngörülüyor. Bu durumda hükümet AB üyeliğinden ümidi kesmiş, ama vatandaşa söylemiyor, diyebilir miyiz?
    2. 2000-2010 arasında turist sayısı ve turizm gelirleri yılda ortalama %10.6 artmış. 2010 itibariyle turizm gelirlerinin GSYİH içindeki payı %2.8 iken, seçim beyannamesi ve reklamın söylediğine göre, bu oran 2023'te yani 12 yıl sonra %2.5'e gerileyecek! (http://www.suattore.com/?p=557)
    3. Ve sen de 'DAHA BÜYÜK HEDEFLERİMİZ VAR' sözüne inanıyorsun ya...


      Hiç yorum yok:

      Yorum Gönder