Yarattığın dünyadan ibaretsin, ne bir eksik ne bir fazla.

31 Mart 2011 Perşembe

Mehmet Şimşek'ten samimiyet testi

Şakacılığıyla tanıdığımız bakanlardan biri Mehmet Şimşek.

Hatırlarsanız, alkol ürünlerine yapılan zammı için


''Derdimiz gelir değil. Zammı halkın sağlığı için yaptık.'' 


diyerek neredeyse tüm Türk halkını 

çoluk çocuk, kadın erkek, yaşlı genç demeden gülmekten öldürüyordu. Kendisinin yüzü sürekli güldüğünden olsa gerek, bari vatandaş da gülsün derken ne yapacağını, ne söyleyeceğini şaşırıyor herhalde. 

Geçen hafta yine böyle şakacılığı üstündeydi Maliye Bakanı'nın. İSO Meclis toplantısında:

''Kayıtdışılık konusuyla ilgili çok önemli bazı önlemleri uygulamaya koyacağız. Samimiyiz.''

sözlerinin hemen ertesinde, 

''(CHP'nin vaatleri için) Şimdi 9 yıldır Meclis'teler, seçime 2.5 ay kalmış, bedelli askerlikle ilgili tasarı gönderiyorsunuz. Samimiyet bunun neresinde?''

demesin mi! Yine gül gül bir hal oldu Türk halkı. İlahi Mehmet Şimşek, insan arka arka samimiyet testi yapar mı! Hiç değilse bırak araya 1-2 ay zaman girsin, ya da bırak birini bi başkası söylesin! 

Yok eğer maksadı bu sefer güldürmek değildiyse, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir bakanı olarak biraz daha dikkatli olmak lazım mikrofonlara konuşurken. 

Çünkü kendisinin de ifade ettiği gibi, Türk halkı gayet iyi biliyor, hangi parti 9 yıldır ülkeyi tek başına yönettiği halde, hadi kayıtdışılık özelinde konuşalım, hiç bir şey yapmamış... Çıkmış şimdi, samimiyiz, diyor. Türk halkı cevap veriyor: Oldu, gözlerim doldu!

''...Geçmişte bunların döneminde 'kim ne veriyorsa ben 5 fazla veririm', 'iki anahtar' gibi hikayeleri vatandaşımız çok iyi biliyor.'' 


cümlesine ise vatandaş gülmez, sadece şüphe duyar, acaba koskoca Maliye Bakanı yakın siyasi geçmişimizi bilmiyor mu, diye. Bari, neyin ne olduğunu hatırlatarak vatandaşlık görevimi yapayım.  

1991'de seçim kazanan Doğru Yol Partisi'nindir, '5 fazlası' ve 'iki anahtar' projesi. Daha sonra 'iki anahtar', 1995'de Çiller tarafından kullanılmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi'yle (o günkü adıyla Sosyaldemokrat Halkçı Parti (SHP)) uzaktan yakından ilgisi yoktur.   

'2 anahtar'ı, '5 fazlasını' dile getiren DYP'liler arasında bakalım tanıdık kimler varmış: 

  • Atatürk devrimlerinin toplumda travma yarattığını, dini yaşama biçiminin bir gecede ortadan kaldırıldığını fark(!) eden Dengir Mir Mehmet Fırat 
  • Şimdilerde 'darbeci' diye adlandırdıkları, anayasa referandumunda 'evet' verirseniz hesap soracağız falan dedikleri Kenan Evren'in avukatı Ahmet İyimaya 
  • Oğlunu belediye başkan adayı göstermezlerse akepeden ayrılıp, aleyhlerine çalışacağını söyleyen Mustafa Zeydan 
  • zehir zemberek açıklamalarıyla akepeden istifa eden Ali Günaydın ile Osman Seyfi
  • Köksal Toptan, falan filan. 

12 Haziran'da yapılacak olan genel seçimdeki milletvekili aday adayı olanlara bakacak olursak, pühüü... 19. Dönem'dekiler de (1991-1995) dahil olmak üzere '5 fazlacı' ve '2 anahtar'cı eski DYP'lilerin, hep akepeden aday adayı olduğunu görünce, vatandaş 'akepe 5 fazlacılara, 2 anahtarcılara destek çıkıyor' dese, nasıl olur?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder