Yarattığın dünyadan ibaretsin, ne bir eksik ne bir fazla.

24 Mart 2011 Perşembe

Küre Dağları Milli Parkı'nı destekleyelim

Küre Dağları Milli Parkı'nın, 
Avrupa'nın seçkin milli parklarını içeren 'PAN Parks' ağına katılmak için desteğimize ihtiyacı var.





 
Bartın ve Kastamonu illerimizin sınırları içinde yer alan Küre Dağları, doğal yaşlı ormanları, biyolojik çeşitliliği, hidrolojik ve jeolojik değerleri ile sadece ülkemizin değil, Avrupa'nın da en gözde doğal alanlarından birisiymiş. İstanbul'dan gitmek için, Bolu dağı ve Gerede yolundan Karabük'e sapıp, Safranbolu yönünde devam edebilirsiniz. Ankara'dan gitmek içinse, Ilgaz dağlarını geçip Kastamonu'ya ulaşabilirsiniz. Fotoğraflara bakınca bile bu kadar huzur duyuyorsa, mutlu oluyorsa insan, kim bilir havasını soluyunca, ayaklar toprağına değince neler olur!  


Milli Park olarak ilan edildiği tarih, 7 Temmuz 2000; yani ucuz kurtarmış. İktidarın çıkardığı, orman alanlarının korunmaMAsına ilişkin 'yasal' düzenlemelere, Maden yasasına, akarsuların ticarileştirilmesi ve HES süreçlerine, önceki Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in veto ettiği ve fakat benim ikinci 12 Eylül vakası olarak adlandırdığım Anayasa değişikliği referandumu sonucunda yasalaşan 2B kanununa bakınca...  Bunlar yetmemiş gibi şimdi bir de, meraların, yalak ve kışlakların turizmcilere verilmesi için, bir kısım milletin vekili olan akepeli Nusret Bayraktar ve arkadaşlarının meclise sunduğu yasa teklifini görünce... Değil milli parklar, betonların arasında biten gariban otlar için bile tehlike çanları çalmaya devam ediyor diye düşünüyorum.

Demem o ki, bizim millet ve vekilleri korumuyor, bari el alemin koruması altında olsun. Oy vermek için en son tarih, 1 Nisan 2011.




Oy vermek için sayfanın en altına inin. Küre Dağları için 1. projeyi seçiyorsunuz. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder