Yarattığın dünyadan ibaretsin, ne bir eksik ne bir fazla.

18 Mart 2011 Cuma

18 Mart kutlamaları

Bugün, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 96. yıldönümünü kutludık.

Geçen yıl da kutlanmıştı.

Türkiye Büyük Millet Meclis'inin kreşindeki öğretmenler minik öğrencileriyle birlikte, dünya tarihini değiştiren bu muhteşem başarıyı canlandıran bir oyun sergilemişlerdi.

Oyunu izleyenler arasında Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin de vardı. Habercilere göre, 'endişe' içinde ve 'düşünceli bir ifadeyle' izlemiş. Ardından, tarihe geçen şu soruyu sormuş:


''Kan, barut, ölmek, öldürmek, şehit ve gazi olmak, 
bunlar önemli kavramlar. Ancak, 
bu yaşlardaki çocuklarımızın algılayabileceği şeyler mi?'' 

Salondan çıt çıkmamış...

Bu tepkisinin üzerinden 6 ay geçmemişti ki...

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu onayıyla yapılan bir düzenleme ile, OTİSTİK ÇOCUKLARA DİN DERSİ GETİRİLDİ!

Otizm yaşam boyu süren, öğrenme, algılama, sosyal ve iletişim becerilerinin oluşmasını engelleyen bir gelişim bozukluğudur. Otistik bireylerin iç gerçekliği ile dış gerçeklik bağdaşmaz. Duygularını, isteklerini anlatmakta, diğer insanların ne söylediğini, ne düşündüğünü anlamakta zorlanırlar. İnce ve kaba motor becerileri zayıf, kas gelişimleri yetersiz, kavrama ve hareket yetenekleri düzensizdir. İnce motor becerileri düğme ilikleme, bağcıklarını bağlama ve konuşma gibi becerilerdir. Kaba motor becerileri ise, koşmak, sıçramak ve yürümek gibileridir.

Yapılan bu düzenlemeyle en çok gerekli olan, el-göz koordinasyonları eğitimi demek olan beden eğitimi (cimnastik) dersi 1 saat azaltıldı. Onun yerine, elle tutulur, gözle görülür şeyleri bile öğrenmekte zorluk çeken otistik çocuklara, soyut kavramlar bütünü olan din dersleri konuldu.

Türkiye'de yer yerinden oynadı...

Çocukların algılama kabiliyetlerine 6 ay önce pek önem veren Mehmet Ali Şahin'den, herhangi bir tepki gelmedi!

Bugün, Çanakkale Zaferi'nin 96. yıldönümü anısına düzenlenen Çanakkale Savaş Alanları Çadırı'nı gezen Mehmet Ali Şahin, göz yaşlarına hakim olamamış!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder