Yarattığın dünyadan ibaretsin, ne bir eksik ne bir fazla.

9 Kasım 2009 Pazartesi

Yeğenim domuz gribine yakalandı

Dün akşam saatlerinde teşhis kesinleşti.

Canım Melis domuz gribi olmuş. Ateşi 37-39 derece arasında gidip geliyor. Geçen haftaydı, okuldan ablamı aramışlar, Melis'in servisinden bir çocuk grip oldu, diye. Okul ve servisler dezenfekte ediliyor ciddi ciddi. Hani, başkent Ankara'da şimdiki başbakan R.T.E.'nin mahallesinde, 21. yüzyılın süper gücü Türkiye'sinde tuvaleti bile olmayan okul gibi bir okul değil yani! Neyse...

Bir haftalık rapor vermişler hastaneden. Ama 'domuz gibi testi'nin yapılması sağlık bakanlığı tarafından yasaklanmış. Şimdi düşünün, bu test bir teşhis yöntemi, değil mi? Belki de tek kesin tanı koyma aracı. Yasaklamış bakanlık. Bu şuna benziyor; şiddetli baş ağrısı sebebiyle hastaneye geliyorsunuz, endişelisiniz acaba yanlış giden bir şey mi var diye. Teşhis koymak için MR çekilmesi lazım, ama o da ne? Bakanlık MR çekimlerini yasaklamış!

Bünyesi kuvvetli bir çocuktur. Düzgün beslenir, gerekli vitaminlerini alır. Saatinde yatar, uykusunu alır. İş ki zatürreye dönmesin, zaten tehlikeli yanı bu.

Çok geçmiş olsun Melis'ciğim. Kısa zamanda iyileş canım :)


4 yorum:

  1. geçmiş olsun,hersene bir grip çıkarıyorlar..
    umarım bu griplerden sapasağlam çıkarız seneye ne gribi icad edilecek diye merak ediyorum..

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkürler sevgili allımorlu. Bugün 'Ölecek miyim ben?' diye birkaç kez sormuş anneme. Bu moral bozukluğu bağışıklık sistemini çökertmek için birebir yani. Öyle bir hava yarattılar memlekette...

    YanıtlaSil
  3. yazıık korktu çocuk tabi..inşallah bir an önce atlatır,bizide haberdar edin olur mu..

    YanıtlaSil
  4. Evet yaa.. Dün geceyi daha iyi geçirmiş. En çok 10 Kasım töreni için hazırladıkları bir gösteri vardı; onu kaçırdığına üzülüyor :) Bu arada ablam daha fena. Günlerdir sürünüyordu, bugün hastaneye gitti. Doktor rapor vermiş, ilaç yazmış, 'muhtemelen siz de geçirmişsiniz' demiş.
    Şimdi perişan, o da yatıyor.

    YanıtlaSil