Yarattığın dünyadan ibaretsin, ne bir eksik ne bir fazla.

24 Kasım 2009 Salı

Belli makamların TOP 10 listesi - her an değişebilir :)

Evvettt sevgili okurlaaarr!

‘Akepe’den Bayılanlar, Bayılıp da Ayılmayanlar’da yine birlikteyiz.  TOP 10 listemizde bakalım neler olmuş:

Shakira'nın klibine sansür isteyen RTÜK Başkanı Davut Dursun sürpriz bir çıkışla, 'Toplumun milli manevi değerleriyle Etiler'de oturanların değerleri aynı mı?' sorusuyla TOP 10 listemize 10.cu sıradan girmeyi başardı.

‘Milli Eğitim Bakanlığı otomatik pilota bağlandı.’ ve 'ÖSS sınavında sıfır alanları eleştirenler, ne dediklerinin farkında değiller.' gibi enteresan yaklaşımlarıyla Milli Eğitim eski Bakanı Hüseyin Çelik TOP 10 listesindeki 9. sırasını kimseye kaptırmadı. 

THY uçağının Hollanda'da düşmesinin ardından önce büyük bir şükranla kimsenin burnunun bile kanamadığını beyan eden, ardından ölü sayısını loto tahminleri gibi açıklayan ve en sonunda da akıl tutulmasına yol açan: 'Açıklamalarımızda hiçbir çelişki yok. İlla can kaybını artırmaya yönelik bir gayret mi göstermeliyiz?' sorusunu soran Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım TOP 10'da 7.ci sıradan 8. sıraya geriledi. 

İş isteyen kadınlara 'Evdeki işler yetmiyor mu size hanımlar?' diyebilen Çevre Bakanı Veysel Eroğlu TOP 10 listesinde 1 basamak yükselerek 7. sıraya yerleşti. 

Fantastik bir karakter olarak farklı bir evrende yaşadığına inandığımız YÖK Başkanı Yusuf  Ziya Özcan 6.sırada.  Üniversiteden atılmaların neden kaldırılacağını açıklarken: ‘Mesela öğrenci der ki, bir sene yurdışında çalışayım veya bir dünya turuna çıkayım…’

Gündemin saatlik değişimleri T.C. Devleti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yaramadı.   Kürt açılımı için söylediği ‘Bunu biz çözemezsek gelir başkaları çözer.’ TOP 10 listesinde 2.cilikten 5.ciliğe geriledi.

TOP 10 listesinde 4.cü sıraya ders kitapları, araştırma, bilimsel yayınlar vs yerine bir TV dizisinden öğrenmeyi öneren Akepe Adana Mvekili Ömer Çelik oturdu. 'Milliyetçi gençler, 12 Eylül dönemini anlatan 'Bu Kalp Seni Unutur mu?' dizisini izleyerek yakın siyasi tarihi öğrenebilirler.'  

Çalışma Bakanı ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer: 'Laiklik, cumhuriyet ve milliyetçilik gibi birçok temel ilkelerin yerini daha müslüman bir yapıya devretmesinin zamanı geldiği düşüncesini taşıyorum.' diyerek TOP 10'da hak ettiği 3.cü basamağa yerleşti ve yerini sağlama aldı.

İkinci sırada Başbakan Yrd. ve Devlet Bakanı Bülent Arınç var: 'Yüzlerce şehit derneği var. Gerçek şehit annesi tabutun başında önüne bakarak ağlar. Öbürleri profesyonel ağlayıcı, slogan atıcı.'  Bu gidişle TOP 10'da her zaman kendisine bir yer bulacak.  

Ve sıra geldi TOP 10'daki 1 numarayı açıklamaya. Ayy, çok heyecanlıyım ay! İşte karşınızda 1 numaranın sözlerinden seçmeler, bakalım tanıyabilecek misiniz?

'Elhamdülillah şeriatçıyız.'
‘Cumhurbaşkanlığını elimin tersiyle ittim.’
'Her 10 Kasım'da yaygara kopartılıyor.'
'Tutturmuşlar laiklik elden gidiyor mu diye, Millet isterse tabi gidecek be!'
‘Ben Darfur’a gittim. Soykırım görmedim. Zaten bir Müslüman soykırım yapmaz.’
'Çin'de olanlar adeta soykırım.'
'Atalarımız derenin intikamı ağır olur demişler.'
'Yahudiler icat yapıp oturdukları yerden para basarlar.'
Çeşitli yerlerde, farklı kişilere: 'Başlatma şimdi!', 'Şimdi küfrettireceksiniz bana!', 'Sana ne ya!', 'Ne densizsin ya!', terörist Abdullah Öcalan'a 'Sayın', şehitlere 'Kelle' diyen civanım delikanlı RTE'nin TOP 10'da liste başı kalmasına yardımcı olan,  protesto eden özürlü vatandaşlar için, korumalarına verdiği emir: 

‘Bağırıp çağırmadan hiçbir şey anlayamadım ki. Ya çocuklar gidip ilgilenin şununla, bağırıp çağırmasınlar ya!' 

Şimdi haklı olarak bunlar neyin TOP 10'u, diyeceksiniz. Derhal yanıt veriyorum: Adalet Bakanı Sadullah Ergin geçenlerde şöyle demiş:

"Belli makamları işgal edenlerin, söyledikleriyle nereye varılacağını iyi düşünmeleri, iyi hesap etmeleri gerekiyor. Çünkü bazı söylemler olumsuz tablolar yaratıyor ve bunun bedelini de Türkiye ödüyor. O nedenle beyanlar daha titiz verilmelidir."

2 yorum:

  1. Bu yazina bayildim valla. MUH TE SEM bir deneme. Mûsade edersen bir sey teklif etmek istiyorum. Lütfen bu yazin hep kalsin, listeye yeni girenleri, listede sira kaybedenleri görelim.;-)) Cok sahane olmus.

    YanıtlaSil
  2. Şu birkaç gün içinde bile yepyeni bir liste oluşabilirdi. Ne diyim, bereketli bir ülkede yaşıyorum ;-)))

    YanıtlaSil