Yarattığın dünyadan ibaretsin, ne bir eksik ne bir fazla.

6 Aralık 2012 Perşembe

Erinç Yeldan'dan ilginç bilgiler

Cumhuriyet Gazetesi yazarlarından Erinç Yeldan, 5 Aralık Çarşamba günkü "Ekonomi Politik" köşesinde çok ilginç bilgilere yer verdi. 

Bu yazsında, Agnus Maddison'un MS 1. yüzyıldan itibaren günümüze kadar geçen süre içinde yüzyıllar bazında Avrupa ve ülkemizin yakın coğrafyasındaki gelir düzeylerini araştıran "The World Economy: The Milennial Perspective" ve "Contours of the World Economy" kitaplarından bahsetmiş. Buradaki bulguları aşağıdaki tabloda özetlemiş, ve tabii, yorumlamayı da ihmal etmemiş:



Evet, gördüğünüz gibi rakamlar yalan söylemez; en azından bağımsız kişiler/kurumlarca hazırlananlar böyle. Bu tablodan en azından bir-iki yorum çıkarabilmek için ise Einstein olmaya gerek yok, değil mi?

3 yorum:

  1. Bu Erinç beyi gönderin London School'a, ağız değiştirir, burada okuduğu nâmeleri asla okumaz. Bu yeteneğe sahip olmayan, yani başka nâme bilmeyen Dr. Osman A. A. 1980'li yıllarda gittiği yurtdışında çok kötü deneyimler yaşamış, bunları yazı-dizisi olarak halâ yazmakta olduğu gazetede tefrika etmişti.

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Murat Aygen, yorumunuz için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim. G+'da görüşelim, orada adım Mehmet Murat Aygen'dir, isim benzerliği yok.

      Sil