Yarattığın dünyadan ibaretsin, ne bir eksik ne bir fazla.

31 Aralık 2012 Pazartesi

2012 Almanakları

Abdullah Gül, 01.01.2012'de yani bu yılın ilk günü yayımladığı mesajda "2012'nin tüm dünyada ekonomik ve siyasi açıdan zor bir yıl olacağını belirtirken kendi içimizde dayanışma halinde olmamız gerektiği her zamankinden daha fazla önem taşıyacağını" söylemişti.

Bu söz ile yaptıkları arasında tutarlılık gösteren (üniversitelere 4 oy (1'si de kendi oyu) alanları  rektör olarak ataması; kendisinin cumhurbaşkanlığı seçimlerine tekrar aday olmasını yasayla yasaklamaya çalışan civanım delikanlı için "Arkadaşlığımız, ilişkilerimiz kardeşten öte. Günü geldiğinde oturur konuşuruz." demesi, MİT'in yeni görevlerini tanımlayan ('Cumhurbaşkanına silahlı saldırı' diye bir maddesi dahi var!) yasa tasarısını jet hızla onaylaması, Türklerin bağımsızlık mücadelesi olan Kurtuluş Savaşı'nın dönüm noktası 30 Ağustos Zaferi kutlamalarının, kulağı rahatsız olduğu için iptal edilmesini içine sindirmiş olması,  vs vs...) kişilerin başında kendisi gelmiş gibi bir his var içimde.

Koca bir yıl boyunca başka kimlerin, kendi içinde ne kadar ve nasıl bir dayanışma sergilediği konusunda ufak da olsa ipuçları elde edersiniz umuduyla aşağıdaki almanakları dikkatinize sunuyorum:

2012 Almanak - Cumhuriyet tarihinden 'ilk'ler
2012 Almanak - Civanım delikanlı
2012 Almanak - Adalet, Hak, Hukuk
2012 Almanak - Diğerleri ne dediler?
2012 Almanak - Çizgilerle 2012

Gelenin, gideni aratmadığı bir yıl dileklerimle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder