Yarattığın dünyadan ibaretsin, ne bir eksik ne bir fazla.

30 Aralık 2012 Pazar

2012 Almanak: Bülent Arınç - Egemen Bağış - İdris Naim Şahin

Bülent Arınç:

"İlk kez içtikleri için ya da aşırı doz nedeniyle rahatsızlanmış olabilirler." (Okul sütü projesi kapsamında birçok ilde sütten zehirlenen çocuklar için açıklama yapıyor. 10 yıllık iktidarları sayesinde ilkokul gelene kadar çocukların süt içmekten mahrum kaldıklarının itirafına sevinmeli mi, bilemedim.)

"Emrediyorum." (Adana'daki Ulu cami ve medresesini ziyaretinde, çiniler üzerindeki Arapça yazıları okuyamayan Vakıflar Bölge Md.'ne tepki gösterdi. Yazıyı okumayı beceren Basın yayın enformasyon il md'ünü överek "Siz yer değiştirin." buyurdu. Aynı gezide, belediye başkanı Azim Öztürk'ten Ziya Paşa'nın bir şiirinden beyit okuması isteğini dile getirirken...)

"Terörle son 3 yılda yapılan mücadele, son 30 yıldır yapılan mücadeleden 50 misli başarılı sonuçlar verdi." (Artan terör olaylarıyla ilgili konuşuyor..)

"Halkın reyleriyle
parlamentoya seçilmiş bir arkadaşımızın bir akşam özgürlüğünden mahrum edilmesi, serbest bırakılmaması fevkalade vahimdir, çirkindir." (CHP'li Hüseyin Aygün'ün pekaka tarafından kaçırılması üzerine.. Eee, şey, bir gece değil binlerce gecedir tutuklu olan, özgürlüklerinden mahrum edilen milletvekilleri n'oluyo???)

"Yüzlerce gazetecinin cezaevinde olduğu iddiaları doğru değil. Türkiye'de basın özgürlüğü yoktur diyen yalan söylüyor. Ülkemizde yeterince basın özgürlüğü var."

"Beni konuğumuza mahçup etmeyin, bunlar iç politika konuları." (Moritanyalı bakanla işbirliği protokolü imzalarken bir gazetecinin gündemde yer alan mecliste cemevi açılmasının reddiyle ilgili sorusu üzerine...) "Cemevi değil Suriye tarafından düşürülen uçağımızla ilgili soru soruyorlar de." (Çevirmenine kısık sesle yalan söylemesini tembih ediyor... Ama unuttuğu şey, mikrofonunun açık olması ve kameralar tarafından bütün bunların kaydedilmesi :))

"BDP'li kadın vekile hep beddua ediyordum. Yaşadıklarını duyunca, ben olsam, ben de dağa çıkardım."
"Sözlerim cımbızlandı." (Milletten tepki gelince..)
"Başbakan doğru söyledi, ben de dağa çıkmam." (Sultanımız efendimizden tepki gelince..)

"Öcalan gençlik hayalleri olan, namazında biriydi." (Terörist başı, katil Apo'dan bahsediyor, yanlış anlaşılmasın. Bunu TV'de söyleyince lise - ve tabii ki namaz - arkadaşlarından C.Başkanı Başdanışmanı Durmuş Yılmaz alıyor sazı eline: "Dindar biriydi. Günde 5 vakit namaz kılardık. Mütevazi, çekingen, hatta pasif bir kişiydi.")

Bülent Arınç anlatıyor: Bir huzur evini ziyarete gitmiş. Ve o sırada bir şarkı çalmaya başlamışlar: "Yolun sonu görünüyor". Bunu duyunca çok sinirlenmiş... (Ergenekondur, Ergenekon :))

Egemen Bağış:


"Türkiye'de dileyenin dilediği gibi yaşayabilmesinin garantisi Başbakan Erdoğan'dır."

"Uçaktan baktım, İstanbul hiç bu kadar güzel olmamıştı."

"Bir sürü kongre merkezi yaptık, kültür gelişmemiş olur mu?"

"Bir siyasi irade kötü olan bir şeyi niye yapsın?" (Bunu Cumhuriyetin ilk yıllarını, CHP hükümetleri başta, geçmişi ha bire kötüleyen civanım delikanlıya da söyledi mi acaba?)

"İstesek Suriye'yi birkaç saat içinde yok ederiz. Bugün Türkiye'nin gücü Suriye'yi birkaç saat içinde yok edecek noktadadır çok şükür." (Suriye'yi birkaç saat içinde yok edebilecek güçteysek, pekakayı dakikalar içinde yok edecek güçte olmamız gerekir, değil mi?)

"Bizim için önemli olan kendi yayımlayacağımız rapordur." (AB'nin 'ilerleme raporu'nu değerlendirirken..)

İdris Naim Şahin:


"Güneydoğu'daki çatışma İstanbul'da kitaplarla devam ediyor, kalemle devam ediyor. Atılan havan mermisiyle, Ankara'da yazılan yazıların bir farkı yoktur!"

"Tutuklananlar dışarı çıkmak istediğine göre demek ki dışarıda özgürlük var."

"Ben iki ağacı alıp da karşılaştırmış değilim ki.. O ağaç, ıhlamur ağaçlarından daha büyük ve kalın gövdeli bir ağaçtı. Ağacı filan suçlamıyorum, birileri ağacı suçladı diyebilir. bazı şeyleri öngörebiliyorum." (Viyana'daki Türklerle buluştuğu ağacın çınar ağacı olduğunu söyleyip, bir vatandaşın onun çınar değil ıhlamur ağacı olduğunu hatırlatması üzerine...)

"Sağ yakalansalardı kaçakçılıktan yargılanacaklardı. Kaçakçılık olayı gölgede kaldı. Özür dilenecek bir durum yok." (Uludere'de 34 vatandaşın F-16'ların bombalaması sonucu ölmesi üzerine..)

"Biber gazımız %100 doğal. Sağlığa da zararlı değil. İnsan sağlığı üzerinde kalıcı bir etkisi yok!" (O zaman bira, şarap veya uyuşturucular derdiniz ne? Hepsi bitkisel kökenli: Bira arpa ve şerbetçiotundan, şarap üzümden, eroin haşhaştan, kokain koka bitkisinden, esrar hintkenevirinden yapılmıyor mu???)

"Biber gazı parfüm değildir."

"Pekaka 2012'yi final yılı olarak belirledi." (2013'de pekaka terörü devam ederse ne diyeceğiz bu işe?)

"...akepenin iyi korunması lazım. Hiç hata yapılmaması lazım. Hep sahiplenilmesi, sevilmesi, sayılması, önemsenmesi lazım ki akepe zafiyet geçirmesin. Akepe, mevsim kış ama nezle bile olmasın. Akepe öksürürse Türkiye zatürre olur. Onun için hanımlar, beyler, gençler, herkes akepemize sahip çıkalım." (Akepeyi anlatıyor..)

"Ağzına tıkarım o yazıları senin"

"Sizi gördük sevindik." diyen vatandaşa "Nerden bileyim sevindiğini, hadi bir takla at, oyna da göreyim." (5 TEDAŞ işçisinin öldüğü Aşkale'ye taziyeye gittiğinde...) "Tepki gazetecilerden."  (Tepki görünce..)

"Light militandım."

"1 her zaman 0.9'dan büyüktür. 1 her zaman yarımdan büyüktür. Bizim hedefimiz her zaman 1'i 1.10, 1.20, ve 1.5'a doğru yüceltmektir. O büyüğü 0.75'e indirerek yarıma indirmek için planlar yapabilirler." (Türkiye'nin büyümesiyle ilgili konuşuyor..)

"Olur, geniş açıdan bakın. Çözeriz, çözülür. Yeter ki başka sıkıntı olmasın." (Hatay Dörtyol'da akepeli milletvekilinin oğlunun tartıştığı polis memurunu, karakoldaki tüm polisleri hizaya çekerek teşhis etmesiyle ilgili konuşuyor...)

"Yeni coplar sokakta vatandaşa sunulan güvenlik hizmetini daha kaliteli bir hale getirecek." (Yeni demir coplar ile ilgili...)

"Şehitlik de gazilik de nasip işidir, bizim Iğdır'a gelmemiz de nasip işidir, aniden karar verdik, geldik." (Haaa, anladııım, pekaka aniden karar verip saldırı düzenleyince, şehitler de gaziler de aniden karar verip, şehit ve gazi oluyorlar. Olay bundan ibaret!)

"Kimin ne sözü varsa, söyleyebiliyor, en absürd düşüncelere bile bu ülkede yer var."


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder