Yarattığın dünyadan ibaretsin, ne bir eksik ne bir fazla.

29 Aralık 2012 Cumartesi

2012 Almanak - Civanım delikanlı

"Dindar ve kindar bir gençlik yetiştirmek istiyoruz." (Dünyada hiçbir şey insanı kin besleme duygusu kadar yıpratmaz - F. Nietzsche)

"Bugüne kadar Libya'daki yaralı ve hasta kardeşlerimizin Türkiye'deki tedavisiyle alakalı bazı özel hastanelerden ücretler tahsil edildiğine dair bilgiler aktarıldı. Ücret tahsil edenler hakkında gerekenleri yapacağız!" (İnsanın Libya vatandaşlığına geçesi gelmiyor mu Allah aşkına?)

"Kürtajı bir cinayet olarak görüyorum. Her kürtaj bir Uludere'dir."

"Bu şehit haberlerini medya çok büyütüyor. Hiç vermesin. Tek sütun dahi görmemek lazım."

(Dedikten sonra Bingöl'de 8 polis şehit oldu. Şimdi bakalım hangi gazete nasıl gördü: Habertürk: 1. sayfanın en altında küçük; Sabah: 1. sayfada küçük; Hürriyet: 1. sayfanın altında büyücek; Bugün: 1. sayfada gözlükle seçilecek kadar küçük; Zaman: 1. sayfanın en altında; Star: Zaman'la aynı; Yeni Şafak: Zaman'la aynı; Taraf: 'Şehit' kelimesini kullanmadı.) Birkaç gün sonra:

"Benim
Mehmedim şehit olmuş, bunlar Genelkurmay Başkanı'nın ayakkabısıyla uğraşıyor." (Bir üstteki deyişi ile arka arkaya okuyunca daha bi başka oluyo canım.)

"Bir erin merak saikiyle bombanın pimini çekmiş olma ihtimali var." (Afyon'daki patlamayla ilgili olarak)

"Öğrenmek hakkımızdır falan... Ümit Boyner işine baksın." (Yine aynı konuda)

"Bir teşekkürünüz yok mu? Koyun onu bir yerlere, ver onu işte manşetten." (İstanbul'da yapılanı 25 kavşak açılışında)

"Necdet Paşa 45 yıldır TSK çatısı altında görev yapan biri. Onun için 'Başbakanın da, iktidar partisinin de yalakasıdır' ifadelerini kullanmak nasıl izah edilebilir? Bu tür hakaretlerle bu insanların morali bozuluyor. Bu ordu terörle mücadele ediyor, bu ordu bizim ordumuz." (Yazmadan geçemeyeceğim: Bir önceki Genelkurmay Bşk'nı, diğer subayları terörist diyerek tutukladığınızda, yargıladığınızda ordunun morali düzeliyordu herhalde?)

"Gazetecileri tasmalarından biz kurtardık!"

"Hem belediyeden maaş alacaksın hem yönetime verip veriştireceksin. Böyle saçmalık olmaz. Siz kim oluyorsunuz!" (Şehir Tiyatroları yönetmeliği ile ilgili eleştirilere sinirlenince... Aslında güzel mantıkmış: Maaşını milletin vergilerinden oluşan bütçeden alıyorsun, bir de millete verip veriştiriyorsun. Sen kim oluyorsun! diye cevap verme hakkını doğurmuş olmuyor mu :))

"Bunlar sanatı toplum için yapmazlar. Sanatı sanat için yaparlar." (Bin yıllık tartışmaya son nokta böyle konulur :))

"İman Hatipleri terörist, anarşist yetiştirmediği için mi kapattınız?" (Şimdi boş kalan imam hatipleri nasıl kapasın, di mi ama :))

"Biliyorsunuz 10. Yıl Marşı'nda geçer, demir ağlarla ördük falan, neyi ördün? Hiçbir şey örmüş değilsin. Türkiye'yi biz örüyoruz."

"Bu bir İstanbul projesi değildir. Marmara projesi de değildir. Bu Edirne'den Kars'a kadar Türkiye projesidir. Bu Bosna'dan Bakü'ye uzanan projedir. Bu proje Londra-Pekin hattıdır." (Marmaray Projesi'ni anlatıyor)

"Yargıya zaten gerekenleri söyledik, yargı da gereğini yapıyor, biz de parlamentoda gereği neyse onu yapacağız." (BDP'li vekiller için; yargının bağımsız olmadığının itiraflarından yalnızca biri.)

"Artık bıçak kemiğe dayandı, ramazandan sonra çok farklı olacak." (14 Ağustos 2011'de 14 şehitten sonra) "Terörle mücadelede dünden çok daha ötelerde bir yere geldik." (7 Ağustos 2012'de 8 şehitten sonra)

"İllegaliteye asla ülkemizde yer olmayacak. Yasaları çiğneyen kim olursa olsun yargının kararlarına uygun şekilde hukuk çerçevesinde adımlar atacağız." dedi. 3. yargı paketinden faydalanan katiller adlarini yaz, tahliye edildi.

"Hayırlı olsun." (Madımak davası zamanaşımı nedeniyle düştü. Arananlardan kişilerden arandıkları süre içinde evlenenler mi istersin, askerliğini  yapanlar mı, daha neler neler.)

"Ben Aleviliği Hz Ali'yi sevenler olarak biliyorum. Olay, Hz. Ali'yi sevmekse, ben hepsinden daha Aleviyim. Aleviler müslümansa camiye gitmeli, değillerse de bunu açıklamalılar!"

"Beni al bari! Devlet içinde devlet oldular!" (Özel yetkili mahkemeleri kuran kişi olup da bunları söylemek...Akabinde ÖYM kapatıldı, ama Ergenekon vb davalara bakmaya nasıl oluyorsa artık devam edebiliyorlar!)

"Dişlerimizi sıkıp bugünleri bekledik." (28 Şubat soruşturmaları için.)

"Nevrim dönüyor." (Günlerdir gazetelerde yine şehit haberleri, ağlayan acılı aileler, ağlamaklı bir genelkurmay. Aynı günlerde 'nevrinin döndüğünü' söyleyen bir civanım delikanlı. Yok yok, yanlış anladınız, pekakayı lanetlerken 'nevri dönmüyor'. Ne kadın cinayetleri, ne her gün biber gazı yiyen, coplanan vatandaşları, ne bölünmüş toplum, ne de diğerleri: Kadın taraftarların küfretmesi civanım delikanlının nevrini döndürmüş. Aziz halkımıza duyurulur.)

"Savaş olacak gibi hazır olacaksın. Değilsen zaten devlet değilsin." (Akepe, 2001'de karşı olduğu Afganistan için çıkarılmaya çalışılan sınırsız tezkerenin aynısını Suriye için çıkarmakta sakınca görmedi. Civanım delikanlı, CHP'nin Suriye tezkeresine karşı aldığa tavrı eleştirirken:  CHP'lilerin de aklına: "İyi diyosun da, savaşa hazır olma durumu bi bu Suriye tezkeresine mi kalmıştı? Bu tezkereden önce savaşa hazır değil miydik? Dahası devlet de mi değildik yani? Bi tezkereye mi bakıyo bu devlet olma işleri, annamadık ki???" demek gelmedi nedense...)

"Böyle şey nasıl olur? Öğrenci oraya gelip alkol alıp kafayı mı bulacak, ilim alıp kendini mi bulacak?"

"...Çünkü bir balerinin neler yaptığı, nereye hitap ettiği ortada...Çok açık ve net söylüyorum, bu noktada duyarlılığını belden aşağı indirmeyeceği her şeyde varım. Ama indirecek olanın karşısındayım...Çünkü şu anda kültür emperyalizminin en önemli dallarından biri, insanı belden aşağısıyla meşgul etmek." (1994'de İstanbul'a belediye başkanı olduğu zaman atv'de Cansu Akbel'e görüşlerini böyle açıklayan civanım delikanlı, 2012 yılında Kemal Kılıçdaroğlu'nu 'bahtsız bedevi'ye benzetmesin mi?)

"Üç çocuk doğurmadığımız taktirde 2037'de Almanya'nın bugün geldiği duruma geleceğiz. Ben bu duruma gelmek istemiyorum." (dediği demecine gülmek mi lazım, yoksa ağlamak mı bilemedim.)

"Biz öyle Kanuni tanımadık, onun ömrünün 30 yılı at sırtında geçti. Sarayda o dizilerdeki gibi geçmedi. Dizinin yönetmenlerini de o tv sahiplerini de kınıyorum! Bu konuda ilgilileri uyarmamıza rağmen yargının da gerekli kararı vermesini bekliyoruz."

"Hiç kimsenin yediğine, içtiğine karışmadık, karışmayız, karışmak isteyenlere de mahal vermeyiz. Akepe Türkiye'de düşünce özgürlüğünü, ifade özgürlüğünü, eleştiri özgürlüğünü, basın yayın özgürlüğünü genişletmiş, ileri standartlara kavuşturmuş bir partidir."

"Bu ülke birilerinin bazı malum yerlerin baskılarıyla idamı dahi kaldırmıştır. Şu anda birçok insanımız 'idam yeniden gelsin' diyor." (İdamın kaldırılmasına 'Evet' oyu verenler arasında geçmişin ve bugünün pek çok akepeli milletvekilinin, hatta şimdinin cumhurbaşkanının da var olduğunu hatırlatmadan geçemeyeceğim.)

"İdam yetkisi öldürülenin ailesine aittir, bize ait olamaz. Bununla ilgili düzenlemeleri yapmak gerekir."

"İlla ABD sistemi olsun demiyorum. Çok farklı sistemler var. Öyle çalışalım ki Türk sistemi olsun." (Başkanlık konusunu ısıtıp ısıtıp gündeme taşırken...)

"Öleceksek adam gibi ölelim." (Abi önce bi adam gibi yaşasaydık???)

"Derin yapı temizlendi diyemem." (Eşek değiliz ya, Türkçe'sinin 'Yeni dalga operasyonlar gelecek' olduğunu, üç gün sonra Adalet Bakanı'nın müjdesinden anlıyoruz: '153 yeni ceza infaz kurumu yapımı planlanmaktadır. Bunların faaliyete geçmesiyle 106 bin 831 kişilik ek kapasite elde edilmiş olacak.')

"Namert!" (Wall Street Journal'a)

"Gelsen ne olur, gelmesen ne olur, aman gel!" (100'e yakın gazetecinin tutuklu olduğu ülkemize gelmek istemediğini söyleyen, çağdaş Amerikan edebiyatının ünlü ismi Paul Auster'a)

"Sen ne terbiyesiz adammışsın!" (Olimpiyatlar için gittiği Londra'da, salondan çıkmak için sporcuların kullandığı koridordan geçmesine izin vermeyen görevliye)

"Tamamen ideolojik bir yaklaşım. Bunu kimse yutmaz. Bunun bedelini 'artık ben seni bir kredi kuruluşu olarak tanımıyorum' demek suretiyle açıklarız!" (S&P'nin Türkiye'nin kredi notunu düşürmesi üzerine)

* * *

Atatürk (1930):

"Arkadaşlar; inkılaplarımız henüz yenidir. Dedikleri gibi kökleşip benimsendiği hakkındaki kanaatlerimiz ileride karşılaşacağımız hadiselerle tahakkuk edecektir.

Fakat şuna emin olmalısınız ki; bugün başına şapka giyen, sakalını bıyığını tıraş eden, smokin ve frakla cemiyet hayatında yer alanlarımızın çoğunun kafalarındaki zihniyet, hâlâ sarıklı ve sakallıdır."

* * *

Gelen yılın gideni aratmaması dileği ile...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder