Yarattığın dünyadan ibaretsin, ne bir eksik ne bir fazla.

23 Mayıs 2011 Pazartesi

İşsizlik mi, iş sizlik mi!

Sanki memleketin başka hiç bir derdi kalmamış gibi... akepenin seçim mitingleri son hız KASET ve 8-10 değil, 15-20 değil, çoook uzun yıllar öncesindeki numunelik olaylara sebep-sonuç ilişkisine bakmadan takılmış giderken...


Akepe iktidarının en büyük başarısızlıklarına sessiz kalan vatandaş profili beni şaşırtıyor. En büyük başarısızlıklarının başında


 İŞSİZLİK 
sorunu geliyor.


Bu sorun sadece akepe zamanında yoktu, öncesinde de vardı diyenler var. İyi de kardeşim, bu iktidarı işsizlik hala memleketin en büyük sorunu olarak kalsın diye mi seçtin, üstelik iki kez?!


Anlaşılan kimsenin - buna işsizler de dahil - canı sıkılmıyor bu gidişata. En iyisi sorumlu-bilinçli vatandaş örneği olarak İŞSİZLİK konusunu masaya yatırayım ama, öncelikle civanım delikanlının sürekli küçümsediği, istikrarsız bulduğu koalisyon dönemlerinden 1988-2002 arasında - 2001 krizine rağmen - işsizlik ortalamasının %7.7 olduğunu hatırlatayım. 2002'deki seçimde '3 Y' adını verdiği yoksulluğu, yolsuzluğu ve yasakları kaldırma sözü verdiği için pek beğendiğin akepeyi iktidara sen getirdin, bunu hatırlarsın herhalde.


Bak sana bir de güzellik yapıp, civanım delikanlı iktidara geldiğinde yani 2002'de yaklaşık %8 olan işsizlik oranını yuvarlayarak %10 kabul edeceğim, ok? Şimdi bakalım TÜİK verilerine göre yıllar içinde işsizlik ne olmuş?


2003- %10.5
2004- %10.8
2005- %10.6
2006- %10.2
2007- %10.3


Buraya kadar iyi. İyi dediysem, işsizlik hala üç aşağı beş yukarı iktidara geldikleri seviyeyle aynı olduğu için 'iyi'. Yoksa verdiği söze, yani 3 Y'den biri olan yoksulluğu kaldırma sözünü yerine getirme aşamasında kafadan çakmış. Tabii sen bağlantıyı görememiş olabilirsin, açıklayayım: iktidar olduğu zaman yani 2002'de işsizlik benim sana yaptığım kıyak sayesinde %10'du. İşsiz insan sayısındaki artış, eninde sonunda yoksulluğun artışı demek; kapiş?


2008'in Ekim ayında, biliyorsun, küresel kriz patlak verdi. Ve dakikasında civanım delikanlı


''Hamdolsun kriz bizi teğet geçecek.'' 


buyurdu. Teğet geçen krizin sadece işsizliğe etkisi, oranın %11'e fırlaması oldu. Yukarı bakmaya üşenirsen sen şimdi, ben yine yazayım: bir yıl önce işsizlik ortalaması %10.3 idi.


Aslında dananın kuyruğunun koptuğu ve 'Komedi Dans Üçlüsü'ne dönüşüm 2009'da başladı. Komedi dans üçlüsü diyerek, bu işsizlik konusunda eğlenen birileri var demek istiyorum. Devamını oku, bakalım kendini eğlenenler içinde mi, yoksa ağlayanlar içinde mi bulacaksın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder