Yarattığın dünyadan ibaretsin, ne bir eksik ne bir fazla.

30 Mayıs 2011 Pazartesi

Etiksiz SGK'nın etiksiz motivasyon gezisi

Bak taa 6 Mayıs'ta 'arkası yarın' demişim civanım delikanlının SGK'sı için.


Temcit pilavı misali ha babam de babam ''Kemal efendi SSK'yı batırdı, ülkeyi nasıl yönetecek'' deyip, eski defterleri - eski dediysem yarım yüzyıllık falan yani - karıştırıp duruyor. Kendinden bihaber millet de ayakta uyuyor.


Ona, ''Obezlere 'Şişko' diyelim'' önerisiyle bizleri memleketin haline ağlarken güldüren,
Van'daki yolsuzluk davasında adı geçen ve gözleri görmeyen taşeron işçiye 'Sana bu halinle iş vermişiz ya' diye ayar çeken Recep Akdağ da eklendi, elinde o günlerden kalma gazete küpürlerini sallayarak. Yavuz hırsız ev sahibini bastırır tripleri olabilir, diye şüphe edenler için bir şey diyemeyeceğim.


Bakalım başka kimler temcit pilavına kaşık sallayacak seçim gününe kadar?


Gelelim fasülyenin, yani SGK'nın faydalarına... Ooo saymakla bitmez SGK'nın faydaları. Örneğin, hak sahiplerine maaş bağlamaz ama, başkanvekili ve üyeleri ile yakınlarını süit odalarda konaklatır!
Kamu Görevlileri Etik Kurulu konu hakkında bakın neler söylüyor:
''SGK Yönetim Kurulu, SGK İl Müdürlüğü Hizmet binasının açılışına katılmak ve haftada bir kez toplanan yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirmek için Çanakkale'ye gitti. 
SGK Başkanvekili Fatih Acar, YK üyeleri Sinan Özkan, Hayati Gökçe, Selahattin Şahin, Sadık Oğuz, Yusuf Yazgan, Kazım Ergün ve Yahya Adıyaman adına Çanakkale Kolin Hotel'de günlüğü 200 avro olan 10 süit kiralandı. Diğer konuklar için tek kişilik 50 avro, çift kişilik 80 avro değerinde odalar tahsis edildi. SGK yöneticileri 2 ve 3 gün konaklama neticesinde 49 oda kiraladı. 
Otelin SGK yöneticilerine çıkardığı fatura 9 bin 274 lira 68 kuruş oldu. Bu para Çanakkale İl Müdürlüğü'nce SGK Başkanlığı'ndan temin edilen ödenek kapsamında kamu kaynağından karşılandı.(..) 
Soruşturma kapsamında SGK yöneticileri verdikleri savunmada gezinin MOTİVASYON amacıyla (..) yapıldığını anlattı.(..) 
Oybirliği ile alınan kararda, yöneticilerin 'etik davranmadıkları' tespiti yapılarak ''6245 sayılı Harcırah Kanunu'nda(..) verimli ve tutumlu davranmadıkları(..) savurganlıktan kaçınma maddesine aykırı davrandıkları belirtildi. SGK yöneticilerinin 'HESAP VERME SORUMLULUĞUNA' aykırı hareket ettikleri saptandı.'' 
Gördüğün gibi sevgili vatandaş, Başbakanlığa bağlı Kamu Görevlileri Etik Kurulu, SGK yöneticilerinin yaklaşık 10 bin liralık konaklama giderlerini SGK'ya ödettirdikleri gerekçesiyle ETİK davranmadığı tespitini yaptı.


TESPİT iyi de, ETİK KURUL'un herhangi bir yaptırımı var mı? Herhangi bir ceza verebiliyor mu mesela? İnternet sitelerinde yazdığına göre, hayır, ceza falan veremiyorlar. Tek yapabildikleri şey, tespitlerini 'ilgili makama' bildirmek. O kadar.


SGK'nın olayında, ETİK DIŞI davranan zaten SGK'nın üst yönetimi! Kimi kime bildirecek ki? SGK yönetiminin bu etik dışı davranışını SGK'nın bağlı olduğu bakanlığa yani Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bildirmeyi denese? Yani, Ömer Dinçer'e bunlar etik davranmadılar dese? Hani hakkında 2008 yılında daha Başbakanlık müsteşarıyken Ankara 1. İdare Mahkemesi'nin İNTİHAL SUÇU işlediğine karar verdiği Ömer Çelik... Eh, intihal dediğin de başkasına ait eser ve fikri sanki kendisine aitmiş gibi yapmak; yani ETİK olmanın yanından kıyısında bile geçmeyen bir durum...


Görüyorsun ya sevgili vatandaş neresinden tutsan elinde kalıyor. Sonuç olarak SGK'nın olayında kul hakkı bahane, MOTİVASYON şahane...


Duuur, öyle hemen bitmez civanım delikanlının SGK'sının marifetleri... devamı var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder