Yarattığın dünyadan ibaretsin, ne bir eksik ne bir fazla.

6 Mayıs 2011 Cuma

Civanım delikanlının SSK'sı BATMAZ!

Kemal Kılıçdaroğlu SSK'yı batırmakla suçlanıyor.


Kim tarafından?


Üstün müslüman olduğu belgeli civanım delikanlı tarafından. Ne diyor üstün müslüman civanım delikanlı:
''Anamuhalefetin lideri sayın Kemal Efendi SSK da biliyorsunuz genel müdürlük yaptı. Meydanlara çıkıp hesabını versin. O dönemlerde SSK


kayıpta mı, kazançta mı? Ben size söyleyeyim, maalesef bulunduğu süreler içerisinde devamlı kaybetmiş SSK. Batık bir SSK var.''
Ardından, kalabalıklara soruyor; SSK'yı idare edemedi, memleketi nasıl idare edecek, diye. Kalabalıklar yiyor da... bilinçli vatandaş YEMEZ!


Civanım delikanlının SSK'sı (şimdi SGK) batmaz. Yok canım, karizmasıyla kurtardığı falan yok.
15 milyon aktif sigortalının, 58 milyon emekliye baktığı günümüz SGK'sı, mümkünatı yok, zarar etmez. 
Bunu çok içten ve inanarak söylüyorum. 


'Neden bu kadar eminsin?' diyenler, aşağıdakileri okuduklarında bana hak vereceklerdir. Civanım delikanlının 'Bölge insanı bu tür olaylara alışık.' dediği maden facialarında 3 kuruş 5 para için hayatını kaybedenlerin yakınlarının durumuna bakalım: 


  • Madenci eşini (Fikret) kaybeden Sevim hanım: ''Ekmek alacak param yok, hala maaş bağlanmadı. Dilekçe yazdık, cevap yok. Tazminat desen o da ödenmedi. Kocamın çalıştığı şirket elime 150 lira verdi. 150 lira! Ölmeden önce çalıştığı bir haftanın parasıymış.'' (Tekirdağ, Malkara. Aralık 2009)
  • 42 yaşındaki maden işçisi Mehmet'in babası: ''Oğlumdan yadigar geriye 3 torun ve gelin kaldı. 686 lira emekli maaşımla ne kadar yetebilirsem. Hala maaş bağlanmadı, tazminat da yok!'' (Zonguldak, Kilimli. Mart 2010) 
  • Madenci eşi 5 ay önce ölen 3 çocuk annesinin 'Ekmeğe muhtaç' haberi üzerine 600 TL maaş bağlandı. 
  • Karadon'da ölen 30 işçinin ailesinin 3 aydır maaş alamadığı ortaya çıktı.
Anladınız değil mi, şimdi neden zarar etmeyeceğini?! 


Biraz da rakamlar konuşsun (Murat Muratoğlu, Sözcü):


''2011 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nda 2011 yılında SGK'ya toplamda 62.4 milyar TL transfer yapılması hedefleniyor. Bugünkü bütçenin %20'sinden fazla. 
Bu oran, akepe iktidarı işe başladığında %11'lerdeydi. 
Bütçe açığı 2010 yılında 39.6 milyar lira olmuş. 2011 yılında bütçe açığı hedefi ise 33.5 milyar lira... SGK'ya giden 62.4 milyar lira.


Genç nüfus oranı azalınca, SGK'nın gelir gider dengesi iyice sarsılacak; sonra birisi çıkacak, ''Tayyip Erdoğan ülkeyi batırdın!'' diyecek...''


Van münüt! Daha bitmedi!
SGK meselesi daha çok su kaldırır!


Arkası yarın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder