Yarattığın dünyadan ibaretsin, ne bir eksik ne bir fazla.

23 Nisan 2010 Cuma

23 Nisan Çocuk Bayramı'n kutlu olsun...

Hiç aklınıza geldi mi, Atatürk çocukluğunu hiç yaşayamadı? Diyeceksiniz ki, çocukluğunu yaşayamayan milyarlar var. Geçmişte de oldu, olmaya devam da edecek. Evet, ne yazık ki, haklısınız. Geçmişte çocukluğunu yaşayamayanlardan hangisi, vatanının topraklarını istila eden düşmanlardan kurtardı, insanca yaşamanın kendi halkının da hakkı olduğuna inandı? Yeni bir ülke kurdu, yeni bir gelecek yarattı? Ve, bu uğurda mücadelesi hiç bitmedi!

Geçmişte benzeri yok. Belki ileride bir gün, bunların hepsini birden yapabilecek birisi daha dünyaya gelir, kim bilir!




Fakat, bütün bunları yapsa bile, yine ATATÜRK'den, en azından, bir eksiği olacak. Kendi çocuklarından başlayarak, bütün dünya çocuklarına ulusal bir gün armağan edemeyecek; çünkü bu armağan, 23 NİSAN ÇOCUK BAYRAMI olarak Atatürk tarafından, 23 Nisan 1921'de, çoktan verildi!

Ben, her 23 Nisan'ı biraz hüzünlü kutlarım. Çocukların o renkli şekerleri andıran görünümlerine hayran olur; hazırladıkları performansı hatasız yapmaya çalışmalarını takdir eder; eğlenmeleriyle eğlenirim. Hayatın, Atatürk'e, bu ve benzerlerini yaşama şansı tanımadığı halde, O'nun, sonraki nesillere bu şansı verebilmek için ne kadar çok çalıştığını, savaşlar verdiğini düşünür, gurur duyarım, ama biraz da hüzünlenirim. Çocuklardan, en çok eğleneni seçer, onun Atatürk olduğunu düşünürüm; hayatın O'na tanımadığı şansı, ben elimden geldiğince vereyim isterim. 23 Nisan Çocuk Bayramı'n kutlu olsun Atatürk!

2 yorum:

  1. Cok güzel...adeta siir gibi, kadife gibi geldi bir an. Tuhaf oldum...

    " Çocuklardan, en çok eğleneni seçer, onun Atatürk olduğunu düşünürüm; hayatın O'na tanımadığı şansı, ben elimden geldiğince vereyim isterim. 23 Nisan Çocuk Bayramı'n kutlu olsun
    Atatürk! "

    Göremedigim, bakamadigim bir acidan bana bunu gösterdigin, baktirdigin icin tesekkürler Dilek.

    YanıtlaSil
  2. Ben tesekkur ederim Yavuz abi.

    'O da neticede bir insandi' ifadesine siginarak, ezmek isteyenlere ithaf olunur!

    YanıtlaSil