Yarattığın dünyadan ibaretsin, ne bir eksik ne bir fazla.

3 Şubat 2010 Çarşamba

TOP 10 Şefin Salatası Listesi'nde yer alamayanlar üzülmesin, şansları tükenmedi...

TOP 10 Şef'in Salatası listemizi afiyetle yiyiniz sevgili izleyenler.

10 numarayı Diyanet İşleri var. Bizim Diyanet İşleri'nin bir uygulaması BM'de 'Örnek Proje' olarak gösterilmiş. Hangisiymiş derseniz, 'kadına karşı şiddetin önlenmesi için din görevlilerine verdiği eğitim'.

Bence BM iki yönden seçmiş olabilir bu projeyi. Ya, ülkemizdeki kadına yönelik şiddet olaylarını hem nicelik, hem de nitelik olarak inceledikten sonra 'Amanın, din adamlarına eğitimde neler öğrettilerse, biz ülkelerimizde bunları öğretmeyelim ki kadınlarımız şimdikinden fazla şiddete maruz kalmasın!' demiş ve 'örnek proje' kapsamına almışlardır. Ya da, gazelerdeki Hatay'daki 'tacizci imam'a bakıp 'Yaw, bunlar da şiddeti önlemek adına sevgiyi fazla abartmışlar.' diye düşünüp, 'Aman ha bizim din adamlarını abartmaya teşvik etmeyelim.' diyerek 'örnek proje' seçmişlerdir.

Listemizin 9 numarasına Eklemeddin İhsanoğlu yerleşti. İslam Konferansı Örgütü toplantısında Türkiye'yi temsil eden Eklemeddin Bey,  'İslam Barış Gücü' kurulmasını önermiş. Kurulmasını önerdiği bu barış gücünü, üye ülkelerden birisi olan Sudan'ın Darfur'da yaptığı soykırıma, insanlık dışı uygulamalarına karşı göreve çağırıp çağırmayacağı sorumuz, kendisine listemizde 9. sırada yer vermemizi sağladı.

Hazırladığı 'Radyo ve televizyon kuruluşu ve yayın hizmetleri' hakkındaki kanun taslağı sayesinde üniversitelerde iletişim fakültesi öğrencilerinin yetişmesi için kurulan üniversite radyolarının yayın yapmasını engelleyen RTÜK 8. sırada.

TOP 10 Şefin Salatası listesine 'motor' da girdi! 2010 yılında ulusal bir arama motorumuz ve herrr vatandaşın doğuştan bir e-posta adresi olacak! Listemizin 7. sırasına yerleşmeyi bileğinin gücüyle kazanan, 'yabancı arama motorlarının Türkiye'nin ihtiyaçlarına cevap verememesi(!) ve ülke hassasiyetlerine zaman zaman duyarsız kalınması' gerekçesi. Sırf merakımdan soruyorum, 'Ne mutlu Türküm diyene!' ifadesinin açıklaması ne yazacak ulusal motorumuzda, hassasiyet ibresi ne yönü gösterecek mesela?

'Çevreyi rahatsız ediyorsunuz' uyarısını, Keçiören'de içki satan büfeciyi dövenlere göndereceği yerde,  Türk-İş Genel Merkezi çevresindeki eylemlerini sürdüren Tekel işcilerine elden teslim eden Ankara Valiliği listemizde 6. sırada.

Başarısının sırrını 'Bursa'dan İzmir'e giderken yanımızda namuslu insanları götürdük. Yeni ilaveler yapıp, onları da İstanbul'a getirdik.' sözleriyle özetleyen İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın.  Ne var bunda listeye alınacak demeyin; şunu deneyin: bu sözlerinden sonra, Hüseyin Çapkın'ın yanında gelmemiş diğer İstabul emniyeti mensupları 'ne iş?' sorusunu TOP 10 listesine siz yerleştirin.

İşte bir evlere şenlik durumu daha. Yolda yürürken kapağı açık rögar çukuruna düşerek ölen çocuğun, elini sıkıca tutmadığı ve bastığı yere dikkat etmediği gerekçesi ile anneyi suçlu bulan bilirkişi (!) 4. sırada. Bu örnekte olduğu gibi daha nelere nelere 'bilirkişi'lik yaptığını merak etmek bile korkutucu değil mi?

Geldik TOP 10 listemizin 3 numarasına. Televizyon, radyo, internet ve teleks reklam zamanlarının 3 yıllığına satışı ile ilgili açtığı ihalenin şartnamesinde 'Bu ihaleye yalnızca kendisinden teklif istenen firmalar katılabilir' şartını koyan,  vergilerimizle ayakta duran güzide kurumlarımızdan TRT, engel tanımadan listemizde tırmanmaya devam edecek gibi gözüküyor!

Azalan nüfusu artırma için 'Çocuk sayısını artır, suyu ucuza kullan' kampanyası başlatan ve söylediği üzere civanım delikanlının talebini de dikkate alan, Konya'nın Gevrekli Beldesi Belediye Başkanı listemizde 2. sırada!

Evet, sevgili izleyenler. Sıra geldi TOP 10 Şef'in Salatası listemizin 1 numarasına. Kıran kırana mücadele edip, sonunda birinciliği paylaşmak durumunda kalanları açıklıyoruz: İlki listelerimize yabancı olmayan bir isim, diğeri ise ona bağlı kurumlar.  Taklacı güvercin ve sincaptan sonra pony ve tavus kuşu alarak 'YÖK'ü sevimli hale getirmeye çalışıyoruz.' diyen YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan! 

Öğrencilerin ailesine 'Ben kızının/oğlunuzun hocasıyım...Solcu düşünceler içeren söylemlerde bulunuyor.' diyerek 'vatan sevgisi ve hayırlı insan' kavramlarından bahseden mektuplar gönderen Sinop Üniversitesi ve aynı zihniyetteki Gaziantep, Karadeniz T., Hacettepe, Ankara, Dumlupınar Üniversiteleri, TOP 10 Şef'in Salatası listesinde birinciliği, YÖK Başkanı'yla paylaştı!

1 yorum: