Yarattığın dünyadan ibaretsin, ne bir eksik ne bir fazla.

7 Şubat 2012 Salı

Seyahatnameye, tutarlılığa, babamın garına biraz gülelim

Seyahatname 2.0


* Van minüt. Daha da gelmem Davos'a.



* Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili tasarı yasalaşırsa Fransa'ya gitmeyebilirim.


* Aman! Biz sana çok muhtacız. Gelsen ne olur, gelmesen ne olur.


* * *


Tutarlılık


Çiçeği burnunda profesörün dekan yapılmasını eleştiren okul birincisi üniversiteli genci okuldan uzaklaştırdılar.


Gazetedeki köşesinde rektörü eleştiren üniversite öğrencisine 11 ay hapis cezası verdiler.


8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerine katılma ve Grup Yorum'un konser biletlerini satma gibi eylemlerle terör örgütü propagandası! yapan 6 gence 13 yıl hapis cezası verdiler.


Eeee?


E'si, öğrencilere suçlaıyla orantılı artan hapis cezasını uygun görenler elbette 'silahlı terör örgütü yönetmek' ve 'TC hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek' suçlarından eski Genelkurmay Başkanı Başbuğ için ağırlaştırılmış müebbet ve 15-22,5 yıl arası hapis cezası isteyecek!


Cezalardaki bu tutarlılık olmasa, halkın adalete olan güvenini nasıl sağlayacaklardı???


* * *


Babamın garı


"Haydarpaşa, Marmaray'dan sonra gar fonksiyonunu bir miktar yitirmiş oluyor."


Marmaray'ın işlemeye başladığını sanıyor insan, değil mi? Peki bu sözlerin "İstanbul'un trafik sorunu yok." diyen kişiye ait olduğunu söylesem? Tepkinizi duymuş kadar oldum :))


Biliyorsunuz Haydarpaşa Garı'nı kapattılar. Bu tarihi garın, Anadolu'yu  İstanbul'a bağlama gibi bir işlevi var(dı). Marmaray ne? İstanbul'un Avrupa ve Asya yakasını banliyö demiryolu sistemi ile bağlamak amacıyla demiryolu sisteminin iyileştirilmesi ve İstanbul Boğazı'nın altından geçecek bir tüp geçit inşaası. Bunu ben söylemiyorum, Marmaray'ın resmi internet sitesindeki tanıtım yazısı söylüyor. Demek ki neymiş? İnşası 5 yıl gecikmeli devam eden Marmaray bir gün bitse bile, Haydarpaşa Garı'nın işlevini yitirmesine sebep değilmiş.


Amsterdam'da, Zürih'te, Paris'te, Avrupa'da ve Amerika'nın en küçük kasabasında bile var olan tarihi garlara kimsenin rant gözü ile bakmasına izin verilmez. Rantın kanıtı yukarıdaki tümcenin devamında:


"Haydarpaşa tren garını, kısmen belki bir konaklama fırsatı verebilecek şekilde değerlendirebileceğiz."


Babalarının malını ne yaptıkları kimseyi ilgilendirmez tabii, ama Haydarpaşa Garı sadece İstanbulluların değil, tüm Türkiye'nin! 'Babalarının malı' dedim ama aklıma geldi: Amerika'da babalarının malına bile istedikleri her şeyi yaptırmıyorlar adama... 


Amaaaan, kime ne anlatıyorum ya!!!


* * *


Biraz da gülelim. 


Bu olay tam Aziz Nesin'lik:


Milletvekilleri bile hapiste olan bir ülkeyiz, malum. Hapisteki vekiller maaşlarını alamıyor ama emekliliğe hak kazananları SGK 'emekli vekil' kaydını yaptı. Yani vekil olamadan emekli vekil oldular :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder