Yarattığın dünyadan ibaretsin, ne bir eksik ne bir fazla.

29 Şubat 2012 Çarşamba

NTV'deki haberler

Malatya Kürecik'teki füze savunma sistemi radarı için Amerikalı askerlerin gelip kente yerleştiğini memleketi yönetenlerden değil, Amerikalı generalden duyuyoruz.


O general de 'Ya ayıp olacak adamların memleketine girmişiz, bari bi haber verelim' deyip kendiliğinden açıklama yapmıyor. Basından birileri soruyor da, o da ona cevap veriyor, 'Ha, ya evet, bizimkiler ordalar.' diyerek.


Diyeceksin ki, ama Amerikayla stratejik ortaklığımız var, BOP'un


eşbaşkanlığını yapıyoruz, bir koyacağız beş alacağız. O zaman bu soruya yanıt ver: Türk askeri Amerika'nın herhangi bir köyüne elini kolunu sallaya sallaya gidebilir mi? Böyle bir şeyin imkan dahilinde olduğunu aklının ucundan bile geçirebiliyorsan canım kardeşim, sende bi sorun var demektir. Benden söylemesi.


NTV spikeri de bunun haberini verirken tutmuş 'Bunun takipçisi olacağız' gibi kargaların bile kıçlarıyla güleceği laflar ediyor. Hey allahım ya! Neyin takipçisi olacaksın kardeşşş??? Amerikalı askerlerin öğle yemeklerinde ne yediğinin, akşam nasıl eğlendiklerinin mi, yoksa nasıl oluyor da yerel otorite tarafından habersiz bırakıldığımızın mı?!


Bu arada, bizim büyüklerden - ne civanım delikanlıdan, ne sivil başkomutandan, ne eski futbolcu/ yeni yorumcudan, ne de cemaatin hocaefendisinden - tıss yok ha!


Hey güzel allahım, sen daha iyisini bilirsin ama, yabancı askerler ülkeye yerleşmiş, bunu ülkeyi yönetenlerden duymak daha anlamlı olmaz mıydı? Neyse, kader deyip boş geçeceğiz bunu da!


* * *


Madem NTV'den başladık, oradan devam edelim.


Habercilerinden birini Suriye'ye yollamışlar. Adam, yüzü gözü açık bir kadına soru soruyor. Kadın da sorunun yanıtını şöyle veriyor:


''Önceden bizi tehdit ediyorlardı, evden çıkmayın diye. Şimdi ordu geldi rahat ettik.''


Bu yanıtın bizim büyüklerin hoşuna gitmeyeceğini düşündüğünden olsa gerek, haberci adam kadının sözlerini şöyle yorumluyor:


''İnsanlar korkudan konuşamıyorlar.''


Hay allah yanlışlıkla mikrofonu Esad'çıya tutmuşum, dur şurdan bi muhalif buluyim demiyo da...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder