Yarattığın dünyadan ibaretsin, ne bir eksik ne bir fazla.

27 Eylül 2011 Salı

Yabancı memleket mi, kendisininki mi?

Fotoğrafı gördüğümden beri bi şey takılmıştı kafama. Fakat ne olduğunu gel de bul kolaysa. İlk olarak aklıma gelen Kemal Kılıçdaroğlu'ndansa, sokaktaki tanımadığı Libyalıyı tercih ettiği idi, ama yok yok, başka bi şey daha vardı.

Sonra, civanım delikanlı BM'de konuşmasını yaparkenki salonun durumu aydırdı beni. Gazetecilerin yazdıklarına göre, haklarını savunmak için gırtlak patlattığı, savaşı dahi göze aldığı, din kardeşleri de olan Arap ülkelerin yöneticileri ne vefasızdılar. Bari kısa kibriti
çeken ülke yöneticisi, ilaç niyetine, orada salonda dursaydı civanım delikanlı konuşurken.


Libya fotosuna dönersek... Gazetelerden özetleyerek manzayayı anlatayım:

Adamların memleketinde hala savaş sürüyor. 13 yaşından büyük herkesin elinde çoğunlukla Kalaşnikof, ya da herhangi bir silah. Hem modern hem de sıfır kilometre, gıcır gıcır yani. Silahın adresi pek belli değil, her an herkes kim vurduya gidebilir öyle bir ortam. Tablo bu. Şimdi fotoğrafa bakalım.


Görüldüğü üzere, kareye giren iki kişinin halleri, tavırları son derece rahat. Minimal de olsa gerginlikten eser olmadığı gibi, huşu içinde gözüküyorlar. En sevdikleri, saydıkları akrabalarıyla karşılaşsalar anca bu kadar olur. Bir kez daha hatırlatmak istiyorum, bu fotoraf çekilirken, civanım delikanlı yabancı bir memleket olan Libya'da bir sokakta.

Aşağdaki fotolara gelince...

 

 













Her biri Türkiye'nin farklı yerlerinde çekildi. Türkiye, bildiğiniz gibi civanım delikanlının kendi ülkesi, yabancı bir memleker falan değil yani. 

Bilmem başka söze gerek var mı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder