Yarattığın dünyadan ibaretsin, ne bir eksik ne bir fazla.

22 Eylül 2011 Perşembe

Seyirci nedir, ne değildir

Fenerbahçe 'seyircisiz' oynama cezası almış. Olabilir, dünyanın sonu değil.


Futbol Federasyonu diye birileri de, bu 'cezalı' maç için, tutmuş 42 bin kadını ve çocuğu stada doldurmuş! Bu uygulama ilkmiş ve devamı da gelecekmiş!


Arkadaşlar, dostlar, düşmanlar, efendiler! Müslümanlık dahil hiç bir konuda anlaşamayan milletin, işin içine

takım taraftarlığı girdimi akan suların durulduğu coğrafyanın evlatları! Şşiiiişt ALOOO! Bi akıllı olun ya!!!


Başta Futbol Federasyonu olmak üzere, tüm spor camiasını, spor severleri, insan severleri ve Suat Kılıç'ı - kimdir derseniz, spordan sorumlu devlet bakanıdır - göreve davet ediyorum yaaa!!




Böyle bir uygulama yapacaksan, önce 'ceza'nın adını 'seyircisiz' diye bırakmayacaksın. Seyirci dediğin topluluk 'insan'lardan oluşuyor mu, oluşuyor. Bu durumda Futbol Federasyonu'nun, kadın ve çocukları 'insan' yerine koymadığı gibi bir anlam çıkıyor ortaya!


Amacın, 'topluma, kadını ve çocuğu ceza gibi göstermek' olduğundan KILLANIYORUUM! Aynı, mahkemelerin 'kitap okuma cezası' vermesi gibi, bilmem anlatabildim mi!


Neresinden tutarsan tut, olmuyor yani.


Olayın küfür, organize taraftarlık, bir ağızdan slogan atma, şarkı söyleme, davul-zurna çalma, maytap - tuvalet kağıdı atma gibi sadece erkeklere özgü zannedilen tarafları da var amma, onları boş verdim gitti.


Bu arada, adındaki 'Kadın' kelimesi çıkarılınca güdük bırakılan çiçeği burnunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'i diğerleri gibi göreve davet etme gereğini hissetmiyorum. 


Bugüne kadar bakanlığın adından 'kadın'ın çıkartılmasına, her gün bir çok kadının öldürülmesine, yaralanmasına çıtını çıkarmamış ki... Bugün kadını, 'seyirci' yani bildiğin 'insan' yerine koymayanlara bi laf etsin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder