Yarattığın dünyadan ibaretsin, ne bir eksik ne bir fazla.

11 Nisan 2012 Çarşamba

Doğalgaz ve diğer zamları - 3

Kaç günlerdir kardeşimin yanında, İsviçre'deyim.


İnsan değer görmeye, iyiye, güzele ne kadar çabuk alışıyormuş. Fakat bunun için, hani derler ya, 'insanın içinde iyilik de vardır, kötülük de' diye, içindeki iyiliği yaşatma ve çoğaltma duygusuna sahip olunması gerektiğini düşünenlerdenim.


İsviçre ile ilgili notlarımdan önce, İstanbul'dayken hazırladığım fakat yayınlamadığım yazımı okuyun anacım.


* * *


Doğalgaz zamları ile ilgili iki ayrı ekonomi yazarının yazılarını paylaştım sizlerle. İkisinin de ortak görüşü 


''Akepe en ucuz olduğu dönemlerde zam yapıp, vatandaşın cebinden 
fazla para alan iktidar''



konumuna düşmüş.


Fırsat bu fırsat deyip, İsmet İnönü'ye saldırmayı pek severler ya. Hatırlarsınız, civanım delikanlı miting meydanlarında nüfus cüzdanları gösterip,


''Dedelerimiz ekmeği bile karneyle aldı.''


diye ucuz siyaset numaraları çekmişti ve balık hafızalı millet de bunları yemişti. Civanım delikanlının söylemediği şey ise, o günlerin İkinci Dünya Savaşı'na denk geldiği idi. Türkiye Cumuriyeti ise genç ne kelime daha bebek, ama BAĞIMSIZ bir devletti. Bağımsızlık savaşını kazanmanın haklı gururunu yaşayan, yorgun ve fakir bir ulus devletti. (Ruhu şad olsun!) Ve İkinci Dünya Savaşı'ndan
İsmet İnönü'nün akılcı yönetimi sayesinde savaşa karışmadan kurtulabilmişti. Ama nedense kimse bunları hatırlatmadı miting meydanındaki taşıma kalabalığa.


İsmet İnönü ve ekmek karnesinin doğalgaz zammıyla alakasına gelince...


Taner Yıldız, zamları savunmak için diyor ki: ''Çok fazla baskı altındayız.''


Allah allah, ortada bırakın İkinci Dünya savaşı çapında bir savaşı, Dünya'nın hiç bir yerinde bölgesel bir savaş bile yok; doğalgazın dünyada en ucuz olduğu dönemdeyiz, yani bir artan fiyat baskısı da yok. Peki bu neyin baskısı?


Taner Yıldız yine zamları savunmak için diyor ki: ''Dünya'nın yükünü biz çekiyoruz.''


Allah allah, diğer lider ülkelere bakıyoruz -hani biz de lider ülkeyiz ya, o bakımdan- bizden başka Dünya'nın yükünü çekene rastlamıyoruz. Krizde olduğu söylenen komşumuz Yunanistan bile elektrik, doğalgaz ve benzin fiyatları açısından bizden iyi durumda. Hele benzin! Hatırlatmama gerek yok herhalde, dünyanın en pahalı benzini Türkiye'de.


Rica ederim, Dünya'nın yükünü Türkiye'ye taşıtma hevesini bırakın da, 'asil' de 'vekil'i kadar rahat ediversin dünya gözüyle!




NOT: 'Hiç bir iktidar zam haberi vermeyi sevmez.' diyor ya Taner Yıldız, ben de düşünmeye başladım: Acaba bu yüzden mi işçi ve memur maaşlarına zam yapmıyorlar? 


Kendi maaşlarına zammı nasıl açıklayacaksın, diye soran olursa: Milletvekilleri zam kararını hep birlikte karar aldıklarından, zam haberi verecek kimse kalmıyor ki :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder