Yarattığın dünyadan ibaretsin, ne bir eksik ne bir fazla.

31 Ocak 2012 Salı

Haydi PKK okula!!!

Yıl 2004. İrlanda ayrılıkçısı IRA teröristleri İngiltere'de hala kan dökmeğe, devlet görevlilerini ve sivilleri kaçırmağa devam ediyor. İngiliz halkında IRA'ya karşı nefret gittikçe büyüyor. Böyle bir ortamda zamanın Eğitim Bakanı Ruth Kelly şu açıklamayı yapıyor: 
''Kuzey illerine gönderdiğimiz öğretmenler görev yerlerine gitmediği zaman ya da ayrıldıkları zaman ücretli öğretmen almak durumunda
kalıyoruz ve IRA'nın yönlendirdiği ücretli öğretmenleri almak zorunda kalıyoruz.''
* * *


Yıl 2009. Bask ayrılıkçısı ETA teröristleri İspanya'da hala kan dökmeğe, devlet görevlilerini ve sivilleri kaçırmağa devam ediyor. İspanyol halkında ETA'ya karşı nefret gittikçe büyüyor. Böyle bir ortamda zamanın Eğitim Bakanı Angel Gabilondo Pujol şu açıklamayı yapıyor:
''Kuzey illerine gönderdiğimiz öğretmenler görev yerlerine gitmediği zaman ya da ayrıldıkları zaman ücretli öğretmen almak durumunda kalıyoruz ve ETA'nın yönlendirdiği ücretli öğretmenleri almak zorunda kalıyoruz.''
Bu iki uydurma senaryoyu duyduğun zaman bir Türk olarak ne düşündün? Çünkü senin de başında bir terörist-ayrılıkçı pekaka var. Şükrettin mi haline, hamdolsun dedin mi? Kendini bir İngiliz'in ve İspanyol'un yerine koy bakalım ne hissedeceksin?


* * *


Yıl 2012, aylardan ocak. Kürt ayrılıkçısı PKK teröristleri Türkiye'de hala kan dökmeğe, devlet görevlilerini ve sivilleri kaçırmağa devam ediyor. Türk halkında PKK'ya karşı nefret gittikçe büyüyor. Böyle bir ortamda HaberTürk televizyonunda bir programa konuk olan zamanın Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer şu açıklamayı yapıyor:
''Doğu illerine gönderdiğimiz öğretmenler görev yerlerine gitmediği zaman ya da ayrıldıkları zaman ücretli öğretmen almak durumunda kalıyoruz ve PKK'nın yönlendirdiği öğretmenleri almak zorunda kalıyoruz.''
Bak bu senaryo falan değil, bakanın dudaklarından dökülen düpedüz gerçekler. 
Şimdi ne hissediyorsun? 
Hala 'yetmez ama evet', hala 'istikrar sürsün' falan diyebiliyor musun?
Alo! Aloooo! 
Hayda, hat kesildi galiba; son kez arayayım da günah benden gitsin...


* * *


Bir vakitler birileri Kemal Kılıçdaroğlu'nu pekakalıları SSK'ya doldurmakla suçlamıştı; kimdi allahım onlar, kimdi???


* * *



Abilerim, ablalarım. Yazımı sivil başkomutan Abdullah Gül'ün ''Türkiye'de isteyen istediğini yazar.'' ve civanım delikanlının ''Şiir okuduğum için mahkum olmuş bir başbakan olarak, kimsenin fikirlerinden dolayı hapis yatmasına razı olmam.'' özlü sözleriyle bitirir, cahiliye dönemim hala devam ettiği için bin kez özür dilerim. 
Çok pişmanım...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder