Yarattığın dünyadan ibaretsin, ne bir eksik ne bir fazla.

9 Ocak 2012 Pazartesi

2011'de neler oldu?

Yılın 'Vur Ensesine Al Lokmasını' İşvereni:


Milli irade.
"Yağmacı Hasan'ın böreği nerde böyle yav?" diye sorsan mı sayın milli irade?


Yılın İyiliksever İşvereni:


Recep Akdağ "Kör halinle seni işe almışız daha ne istiyorsun?"


Yılın Halüsinasyonu:



"İstanbul'da artık trafik kilitlenmiyor." Kadir Topbaş.


Yılın Üniversite Hazırlığı:


Zamlanan kantin fiyatlarına karşı evden getirdikleri yiyecekleri arkadaşlarıyla paylaşarak kantini boykot eden Sarıyer Behçet Kemal Çağlar Lisesi öğrencilerinin, okul yönetiminin çağırdığı polislerce darp edilerek gözaltına alınması.


Yılın İzafiyet Teorisi:


"Kemal Kılıçdaroğlu diye biri yoktur. Kemal Kılıçdaroğlu sanaldır." Civanım delikanlı.


Yılın Komşusu:


Yok be Somali diil... Türkiye'ye NOTA veren Irak. Nota'da "Türkiye'nin sınır bölgelerinde gerçekleştirdiği askeri operasyonların durmasını istiyoruz. Savaş uçakları sınırı aşmasın. Bunu bir daha tekrarlamamak üzere durdurun." denildi.


Yılın Komşusundan Yılın Önerisi:


Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani "Apo'yu ev hapsine alın."


Yılın Zengini:


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu. "Temeli atılıp da yılan hikayesine dönen projeler artık geride kaldı. Bugün temeli atıyoruz, ne zaman açılışını yapacağımızın da sözünü veriyoruz, para sorun değil, bizde para çok."


Yılın Borçluları:


Faiziyle birlikte devlete ödemesi gereken ceza 12,5 milyon TL olan fakat Torba Yasa tasarısına son dakikada ilave edilen geçici bir madde sayesinde bunu 1 milyon lira olarak ve 18 ayda ödeme şansını yakalayan Kayıp Trilyon'cular (Necmettin Erbakan ve arkadaşları)


Yılın Mottosu:


"Hayat sadece içki ve seksten ibaret değil." Hatırla bakalım kimin bu deyiş :)))


Yılın Dünya Şampiyonu:


Milli gelirin %10,5'ine erişen (yaklaşık) 77,5 milyar dolarlık cari açığımız. Bu oran sallanan  İtalya'da %3,5, batmış Yunanistan'da %8!


Yılın Yargıyı Hızlandırma Önerileri:


Kadına şiddette kamu davası açılmasın.
15 yaş altındakilerle ilişki rızayla olursa ceza indirimi de yapılsın.
Tecavüz mağdurundan ruh sağlığı raporu istenmesin, ceza çok artıyor.
Küçük yaşta yapılan evlilikler için kocaya ceza verilmesin.
Kadın tecavüzcüsüyle evlendirilsin, böylece dava sayısı azalır.


Yılın Hızlandırılmış Yargı Talihlisi:


Tunceli'nin Ovacık ilçesinde  zihinsel engelli çocuğa tecavüz girişimi sırasında suçüstü yakalanan, tutuklanmadan serbest bırakılan eski akepe Ovacık İlçe Başkanı Rıza Çolak.


Yılın Hızlandırılmış Yargı Talihlisi - Tutuklu Kategorisi:


13 yıla mahkumken 2,5 yıl sonra tahliye edilen çocuk tacizcisi köşe yazarı Hüseyin Üzmez.


Yılın 'Darısı Sizin Kızın Başına' Dedirten Mahkeme Kararı:


13 yaşındaki N.Ç. isteseydi 26 tecavüzcüye karşı koyabilirdi, kendi rızası vardı.


Yılın Dindarı:


Kırmızı kartla oyundan atılan Real Madrid'li Mesut Özil. "David Villa dinime hakaret etti, çok sinirlendim. Dinimi savunuyordum."


Yılın Suçu:


Her iki vatandaştan birinin, adı ve delilleri sonradan açıklanması beklenen, bir ya da birden fazla silahlı terör örgütü üyesi, yöneticisi ya da kurucusu olması.


Yılın Suçu - Manevi Delili Olan Kategorisi:


Gülen cemaatine yakın bir dershaneyi kötülediği iddiasıyla Milli Eğitim Md.lüğü Md. Yrd. Ü.Ç hakkında bir veli tarafından şikayet dilekçesi verilir. Milli Eğitim Müffettişi Ömer Kuyumcu raporunda şu ifadelere yer verdi: "maalesef iddia maddi olarak ispatlanamamaktadır ancak suçun manen gerçekleştiğine dair kesin kanaat oluşmuştur; acilen başka bir okula gönderilmesi önerilir."


Yılın Benzetmesi:


FT: Türkiye, Asya kaplanından çok bir Anadolu kedisi olabilir.


Yılın Pozitif Ayrımcılığı:


Adalet Bakanlığının 'sadece eğitim amaçlı sınırlı erişim sağladık, internet imkanını eğitim amaçları dışında kullanmaları söz konusu değil' dediği Hizbullahçıların hapisteyken özel tartışma forumlarında yer alması, chat yapması, oyun oynaması, haber olmak üzere her türlü siteye girip çıkabilmesi.


Yılın Çocuğu:


Mahkemenin 'Suça Sürüklenen Çocuk' tabirinin kısaltması olan 'SSÇ' diye hitap ettiği H. Dink'in katil zanlısı Ogün Samast


Yılın İthalatı:


Çin'den yapay kızlık zarı kanı.


Yılın Vetosu:


Hayır hayır Abdullah Gül'ün şike ve milletvekilleri maaşları vetosu değil...
KOSGEB'in kredi başvurusuna vetosu: 'İçkili lokntalar destek kapsamı dışındadır.'


Yılın Yorumu:


Hüseyin Çelik'in YGS'deki şifre skandalına yorumu: "Bankamatik kartlarında da şifre var, o olmadan alışveriş yapabilir misin?"


Yılın Diyalogu:


Ankara'nın çete lideri İskender Çolak: "Ben ölmeden seni Çankaya'ya reis yapacağım."
Ankara Belediye Başkanı İ. Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek: "İnşallah."


Yılın Savunması:


50 kilo esrarla yakalanan civanım delikanlının yeğeni: "Satıcı değil, içiciyim."


Yılın Gözaltı Sebebi:


Hastaneye hemoroit tedavisi için gittiği sırada 'Hatip Dicle'nin vekilliğinin düşürülmesini protesto edenlerle beraber bir kişinin YÜRÜYÜŞÜN BOZUK' denilerek gözaltına alınması.


Yılın Reform Talebi:


Ne Kürt Açılımı, ne askeri vesayetin bitirilmesi, ne darbecilerden hesap sorma, ne şu, ne bu... Kendi döneminde rekor düzeye ulaşan davalardan kurtulmak isteyen hükümetin, AİHM'ne başvurunun paralı olmasını talep etmesi.


Yılın Başsağlığı İlanı:


"Manevi liderim, ayaklarını öpmekten haz aldığım değerli hocam Necmettin Erbakan'ın ..." Ankara Mamak Belediye Meclisi üyesi ve Başkanvekili Eşref Karaçör.


Yılın Bonkörleri:


Protesto eylemlerinde bol bol biber gazı sıkarak biber gazı stoklarını erkenden bitiren polisimiz ve emniyetten ödenek çıkmadığı için ithal edilememesine yüreği dayanmayınca örtülü ödenekten 2.3 milyon lira aktaran civanım delikanlımız.


Yılın Gazetesi:


TNT televizyonunda yayınlanacağı duyurulan 'Kolej Günlüğü' adlı dizinin ilanında yer alan kızın etek boyunu bilgisayar programı kullanarak uzatan Zaman Gazetesi.


Yılın Gazetecisi:


Türkiye Gençler Birliği'nin bir üyesinin "CHP'de darbe toplantıları yapılıyor" gibi bilgileri verdikten sonra bu uydurma haberi araştırmadan, sorgulamadan köşesine taşıyan TARAF Gazetesi yazarı Emre Uslu.


Yılın Müjdeli Haberi:


Mart 2012'ye kadar İran'dan 2000 hemşire geliyoooor.
İşte milli irade, bütün isteklerin gerçek oluyoor! Yihuu :))


Yılın Resmi Yazısı:


"Her kim ki vakfımızın devamına özen ve gelirlerinin artırılmasına itina gösterirse, bağışlayıcı olan Allah-ı Teala'nın huzurunda ameli düzel ve makbul olup ödülü sayılamayacak kadar çok olsun. Dünya üzüntülerinden korunsun ve muhafaza edilsin.(..) Allh'a ve ahiret gününe inanan, güzel ve temiz olan Hazreti Peygamber'i tasdik eden herhangi bir kimseye bu vakfı değiştirmek, bozmak, nakletmek, eksiltmek, başka bir hale getirmek, iptal etmek, işlemez hale getirmek, ihmal etmek, ve değiştirmek helal olmaz. Kim onun şartlarından herhangi bir şeyi veya kurallarından herhangi bir kuralı bozuk bir yorum ve geçersiz yöntemle değiştirir, iptal eder ve değiştirilmesi için uğraşır, feshedilmesine veya başka bir hale dönüştürülmesine kastederse, haramı üstlenmiş, günahı omuzlamış olur. Böylece günahkarlar alınlarından tutularak cezalandırıldıkları gün, Allah onların hesabını görsün. Malik (cehenem zebanilerini yöneten kötü melek) onların isteklisi, zebaniler denetçisi ve cehennem nasipleri olsun. Zira Allah'ın hesabı hızlıdır. Allah iyilik edenlerin sevabını zayi etmez. Parselimizin tamamının ticaret ve hizmet alanına alınmasını, duasını ve bedduasını da dikkate alarak belirlenmesini arz ederim." Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne bağlı Başbakanlık Vakıflar 1. Bölge Müdürü İbrahim Özekinci, 19 Eylül 2011  (Emin Çölaşan, Sözcü Gazetesi, 15 Ekim 2011)


Yılın Aydınlatıcısı:


Deniz Feneri


Yılın Maliye Politikası:


Zam değil, güncelleme.


Yılın Mesleği:


Ataması yapılmayan, kendi yeteneklerine uygun başka iş bakması önerilen ama itibarı yükseltilecek olan ÖĞRETMENLİK.

Yılın Anlaşılamayanı:


(Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından) Milletvekili maaşlarındaki artışın %42 oranında olması gerekirken %60 oranında yapılmasının gerekçesi.


Yılın Açıklaması:


Bir ihtiyaçtan dolayıdır. Kaleminizden kan damlasın. Milletvekili 100 düğüne gider, küçükcük bir altın 180 lira.


Yılın Sorulmayan Sorusu:


Milletvekili düğünlere gidip altın dağıtsın diye mi seçilir? Vekilin canı candır da, asilinki patlıcan mıdır?


Yılın Karikatürü:












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder