Yarattığın dünyadan ibaretsin, ne bir eksik ne bir fazla.

12 Ocak 2012 Perşembe

Savaşırız anketinin sonuçları

Şimdi ben bir anket düzenledim ya 'Kentsel Dönüşüm' diye, okurlardan itiraz geldi. Neymiş efendim, bi önceki anketin sonuçlarının analizini daha alamamışlar, böyle haksızlık, hukuksuzluk olur muymuş falan filan. Bi düşününce insanlara hak verdim valla. Böyle bi şey insan haklarına aykırı...


Sonuçları açıklamadan önce, civanım delikanlının Eylül 2011'de 'Gerekirse İsrail'le savaşırız.' söyleminden hareket alan anketin katılımcılarına teşekkür ederek başlayayım.


Ankette 'Savaşırız'ın karşısına başka bir seçenek de sunmak lazım geldiğinden,
'Sevişiriz' tezi uygun görüldü. Katılımcılara, tercihlerinin savaşmak mı yoksa sevişmek mi olduğu soruldu. İkinci soru 'Savaşırsak n'olur?'u sadece savaşmayı tercih edenlerin yanıtlaması istendi. Buradaki seçenekler şunlardı:
  • alırız boruyu
  • veririz boruyu
  • pasta karneye bağlanır
  • neo Osmanlı imparatorluğu kurarız
  • Sevr'i dayarlar
  • Mandacılık hortlar
  • Türk'üz ya, bi bok olmaz
Ankete katılanların %65'i oyunu 'Sevişmek'ten yana kullandı.


Sonucu biraz daha açmak gerekirse, ankete katılanlar civanım delikanlının savaş naralarına prim vermeyip, yüzüstü bıraktılar. Halbuki civanım delikanlı sırf sizin için neleri neleri göze alıyor, sizin umurunuzda bile değil. Sizi namkörler sizi...


'Rock yıldızı'na benzetiliyor falan ama, neticede 'rock' da bi çeşit ucube ve 'Üstün Müslüman Şahsiyet'e uygun düşmez. %65'lik bu ihanetinizi anlatabilmek adına, Bendeniz'in 'Güvendiğim Dağlara Kar Yağdı'sına cover yapıp bi single sürebilir piyasaya.


Bu arada bir de Bülent Arınç'ı fena kızdırdınız haberiniz ola. Adam boşuna mı "Hayat seksten ibaret değil" deyip duruyor? Oturun yerinize, hepinize sıfır. 


Ankete katılanların %35'i 'Savaşırız' diyerek civanım delikanlıya destek çıkmasına çıktı da, burada da kafalar karışık. 


Alırız boruyu diyen %28'lik, Pasta karneye bağlanır ve Mandacılık hortlar diyen %7'şerlik, Sevr'i dayarlar diyen %14'lük çoğunluk savaşmanın kötü sonuçlar doğuracağına inanıyor. Cık, cık, cık, al sana bi ihanet daha.


Veririz boruyu diyen %7'lik ve Neo Osmanlı İmparatorluğu kurarız diyen %35'lik kesim için ise savaşmanın sonucu iyi olacak. 


Bir de, Türk'üz ya bi bok olmaz diyen %57'lik bir kesim var. Anlaşılan bunlar savaşırsak sonucunda ne iyi, ne de kötü, bir bok olmayacağına inanıyorlar.Ya da her şeylerini emanet ettikleri Tanrı'nın Türkleri koruyup kollayacağını düşünüyorlar. Lan olum bak, fıkralarda oluyor o, aman diyem. 


Analizi Mustafa Kemal Atatürk'ün savaşla ilgili düşüncesiyle bitirelim: 
"Milletin hayatı tehlikeyle karşı karşıya kalmadıkça harp bir cinayettir."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder