Yarattığın dünyadan ibaretsin, ne bir eksik ne bir fazla.

28 Nisan 2011 Perşembe

Telefonları boşver, caddeler sokaklar bile dinleniyor!

''Ohaa! Arabalara bak!'' dedi, 7 saat gözaltına alındı

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın üniversitelerin yoğun olarak bulunduğu Beşevler semtinden geçişi sırasında, koruma araçlarına bakıp,


''Ohaa! Arabalara bak kocaman''


dediği için 

sorgulanan ve savcının talimatıyla serbest bırakılan genç kız polislerden, polisler de genç kızdan şikayetçi oldu.


Salı günü meydana gelen olayda, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi birinci sınıf öğrencisi E.K., arkadaşlarıyla yolda yürürken, Başbakan'ın konvoyunu görünce ''Ohaa! Arabalara bak, kocaman.'' dediğini, kısa bir süre sonra korumaların yol kenarına çektiği araca alınarak yarım saat sorgulandığını, Jammer aracında ''Sen başbakana küfür ettin değil mi?'' diye sorulduğunu anlattı.


Daha sonra Çiftlik Karakol'una götürülen öğrenciye Baro'dan avukat gönderildi. 7 saat sonra serbest bırakılan E.K. 'haksız yere alıkonulduğu' için polislerden şikayetçi oldu. Başbakanın geçmesinden sonra arkasından gelen korumaların bulunduğu Jammer'la ilgili bu sözlerinden dolayı genç kızın hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenildi. (23 Nisan 2011, HaberTürk)

NOT: Aslında 'yorum' gerektirmeyen yazıları bu kategoride yayınlıyorum. Ama, epey önce okumuştum bu koruma filosunu. 


ABD'li GMC fabrikası üretim yapmadığı için özel istek ile sipariş edilmiş. Bu 10 Yukon 'jeep' için T.C.'nin Başbakanlık makamına tanıdığı vergi indirimi sayesinde toplam sadece 1 milyon YTLcik ödenmiş. Bu 1 milyon YTL'nin kaynağı sen, ben gibi vatandaşlardan toplanan vergiler ise, E.K.'nin tepkisi az bile! Yoksa bu para jeep'leri kullanan kişilerin cebinden çıkıyor da bizim mi haberimiz yok?!  


Olayın gösterdiği bir başka şey ise, 'dinleme'nin boyutları. Sade vatandaş olarak telefonlarımız dinleniyor diye dertlenirken, şimdi bir de caddelerin, sokakların dinlenmesiyle ne yapacağımızı şaşırdık!  

4 yorum:

  1. Küfretme hakkımızı kullanmaya devam edeceğiz :)))
    bütün sokağı toplayacak halleri yok ya...

    YanıtlaSil
  2. Aman meraklıkedi, yerin kulağı (artık bunu sokağın kulağı olarak değiştiriyorum), blogspot'un big brother'ı vardır, delinin aklına taş getirme.

    Kalkar, 'sokaktaki bütün vatandaşları içeri atma' adıyla bir kanun hükmünde kararname çıkarırlar valla ;-)) Olmaz olmaz deme, burası Türkiye..

    YanıtlaSil
  3. :))) big brother'ları eğitiyoruz. Yakında onlara da birer big atayacaklarmış. :)))

    YanıtlaSil