Yarattığın dünyadan ibaretsin, ne bir eksik ne bir fazla.

6 Nisan 2011 Çarşamba

Dere Geliyor Dere'nin 'Seçim' versiyonu

'Dere Geliyor Dere'yi bilir misiniz? 


Çok sevdiğim türkülerdendir. Sabah melodisini mırıldanarak uyandım ve bütün gün aklımdan hiç çıkmadı. E o zaman, dedim kendime, yapayım bir güzellik. Ve işte karşınızda 'Seçim Geliyor Seçim': 


Seçim geliyor seçim yalelel yalelel
Rüşveti sere sere yalelellim.
Al götür beni sandık yalelel yalelel

İktidarın olduğu yere yalelellim.
Amanın aman aman  
Zamanın zaman zaman
Bizim seçim ne zaman yalellellim.

Valla atama yapcam diye yalelel yalelel
Öğretmenlerin oylarına oynarım yalellellim.
Kamu işçi alcak diye yalelel yalelel
Umut ekerim yalellellim.
'HAYIR'cılarla endişelilere yalelel yalelel
Göz kırpar, selam ederim yalellellim.
Amanın aman aman  
Zamanın zaman zaman
Bizim seçim ne zaman yalellellim.

Sosyal yardım diye yalelel yalelel
Kömür, bulgur, çeyrek altın veririm yalellellim.
Kaçağa, ormana ruhsat deyip yalelel yalelel
Oyları garantilerim yalellellim.
Din, iman ağzımda sakız yalelel yalelel
Ben cahil cühela severim yalellellim.
Amanın aman aman  
Zamanın zaman zaman
Bizim seçim ne zaman yalellellim.

* * *

2B yani 'işgal edilen ve edilebilecek orman alanlarını pazarlama' tasarısı oylara, ay pardon hayırlara vesile olması açısından seçim sonrasına kalacak. (Şubat 2011) Oy verecek vatandaşa hatırlatma: Anayasa Mahkemesi aldığı 5 ayrı kararda diyor ki: ''..yasa koyucunun bu alanların (2B'lerin) kullanıcılarına veya başkalarına, hatta orman içi köy halkına satılmasını veya bu amaçla devredilmesini sağlayacak bir düzenleme yapması olanaklı değildir.'' 2B ısrarı, Anayasa'yı takmamak değilse, nedir?

Atama bekleyen öğretmenlere müjde geldi. 2011 sonuna kadar MEB'na 24 bin 745 yeni öğretmen, Sosyal Güvenlik Kurumu'na bin 500 yeni eleman alınacak. (Mart 2011)

Kamu kurum ve kuruluşları 23 bin 968 yeni memur alacak. Yeni memurların 18 bin 395'i genel bütçeli kuruluşlarda, 11'i YÖK'te, 4 bini yüksek öğretim kurumlarında, 1162'si özel bütçeli idarelerde, 400'ü de SGK'da istihdam edilecek. (Mart 2011)

Kamu kesimi toplu iş sözleşmeleri seçim sonrasına kalıyor. (Mart 2011)  Bu da yaklaşık 250 bin işçiye 'ver oyu, yapayım zammı' demek değil midir? 

''Deprem güçlendirmesi için müracaat yapan ruhsatsız binalar belge, ruhsat alabilecekler.'' Kadir Topbaş (Mart 2011)

''Anayasa'nın ilk 3 maddesi 74 milyonun ortak paydasıdır. Günümüz dünyasında çağdaş, laik, demokratik sosyal hukuk devletidir. Üniter devlet hepimizin vurgu yaptığı bir konudur.'' Cemil Çiçek (Mart 2011)

''YÖK reformdan geçirilmeli hatta kaldırılması bile düşünülebilir.'' Ali Babacan (Mart 2011)

''Döner sermaye gelirleri düşen hekimlerin hesaplarına performans artışı olmadığı halde iki kat daha fazla para yatırıldı. Böylece aldıkları ek gelirler arttı.'' Türk Tabipler Birliği 2. Bşk. Prof. Dr. Özdemir Aktan (Nisan 2011)

BBP'li belediyelere, en küçük miktar 50 bin TL olmak üzere yardım gönderildi. Maliye Bakanlığı'nın açıklamasında ''Listeyi de, alınan paraları da patron (Başbakan) belirledi.'' dendi. (Nisan 2011)

Bakan Nihat Ergün, 'Ergenekon davasında eline silah almayan insanların olduğunu kaydederek, cezaevindeki gazeteciler Mustafa Balbay, Tuncay Özkan, Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın serbest bırakılmalarını arzuladığını' söyledi. 'İmamın Ordusu' kitabı için ''Bana göre yayınlansın. Ben de okumak isterim.'' dedi. (Nisan 2011)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder