Yarattığın dünyadan ibaretsin, ne bir eksik ne bir fazla.

6 Haziran 2015 Cumartesi

Dikili ağaç meselesi

Bıcır bıcır,  dün diyordu ki:


"Bunların (CHP) tek dikili ağacı yok."

CHP'nin dikili ağacı bu ülkedir. Kendisinin Başbakanlık mevkisine gelmesini sağlayan Cumhuriyet rejimidir. Okuyup profesör olmasını sağlayan eşitlikçi eğitim sisteminin temelidir. 'Yurtta sulh cihanda sulh' temelli dış politikadır. Her vatandaşın eşit olduğunun en büyük kanıtı olan her erkeğin askere gitmesidir. Adalettir. Tarımda kendisine yeterli olup, ihracat yapmasıdır. İstihdamdır,
fabrikadır. Kadın-erkek eşitliğidir. Laikliktir. Emeğe ve cana saygılar. Karşılık beklemeden devlet adamlığıdır. Bağımsızlıktır. Tütün ve şeker pancarı üretiminde, çelikte dünyanın önde gelen ihracatçılarından olmaktır. Müslüman ülkelerin bağımsızlık savaşlarında Türkiye'yi kendilerine örnek almasıdır. Güçlü, sınırlarını koruyan ordudur. Bilimin yolunu rehber edinmesidir. (Yetersiz bulabilirsiniz ama idare edin :))

Bıcır bıcırın dikili ağacı ise dış politikada 'Sıfır sorun.'dur, Osmanlıcılıktır. 

Akepenin dikili ağacı ise söyledikleri gibi 2 milyar 800 milyon fidan filan değildir. :)
Şeriatı iç tehdit kapsamından çıkarmaktır. Kadın erkek eşitsizliğidir. Türbandır. Kendilerinden başka herkes ve her şey için geçerli olan eşitsizliktir. Paralı askerliktir. Politikacılıktır, alkış beklemektir. Hayvan, tarım ürünleri, saman, ithal etmektir. Elde ne var ne yok satmaktır. Borçtur (dışarıya borç, vatandaşın bankalara borcu). Doğayı talan etmektir. Her şeyi sıfırlamaktır. Adaletsizliktir. Savcıların birbirini tutuklamasıdır. Türk ordusunun aşağılanmasıdır. Bağımlılıktır. Üretilen, ithal edilen ne varsa bitirmektir. Vatandaşı çalışmasını sağlamak değil, yardımlara muhtaç etmektir. Hakaret davasıdır. Kendilerinden başka her herkesin can ve mal güvenliğini hiçe saymaktır. Terörist başı Apo'yla anayasa planlamaktır; Oslo'dur. Polis devletidir, biber gazıdır. Yasaları ve Anayasayı hiçe saymaktır.(Yetersiz bulabilirsiniz ama idare edin :))

Ama sen diyorsan ki, onlarla ben eşitim çünkü onlar da ben de Cuma'ya gidiyoruz... O zaman düşünüp taşınman gereken tek şu:

Sen öldüğünde, iktidardaki, anneni meydanlarda yuhalatsa... Nasıl olur?


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder