Yarattığın dünyadan ibaretsin, ne bir eksik ne bir fazla.

4 Haziran 2015 Perşembe

Akepe yapar 3...



Biliyorsunuz, Türkiye akepenin iktidara gelmesiyle din olarak müslümanlığı seçti. Yiğit Özgür akepe öncesini anlatıyor burada, sağ olsun var olsun, elleri dert görmesin.

İşin şakası bir yana, gazete ilanlarıyla, konuşma programlarıyla, kamu spotu adı altında akepe propagandalarıyla filan gerçekleri bi tokat gibi çarptılar yüzümüze. Neyse ki arada bi seçimler oluyo da
'öncesi-sonrası' bi film şeridi gibi geçiyo insanın gözü önünden. 

Mesela, akepenin THY'si ve insansız uçakları, yerli uçağı, yerli jeti, kendi elleriyle yaptığı  havaalanlarından önce, uçağımız falan yoktu, havaalanı hak getire. Ama, o darbeci, camileri samanlık yapan CHP zihniyetine rağmen, biz yani vatandaşlar kendi imkanlarımızla uçmayı kafamıza koymuştuk.


 Hiç unutmam, mesela zenginlerin o zamanki uçakları uçan halılarıydı. Keyfi gıcır olanların evinde 2şer 3er uçan halı görmüşlüğüm vardır yani. Ailece atladıkları gibi uçan halılarına diyar diyar gezerlerdi. Uçan halılarına bakıp bakıp bizimki niye böyle lüks, konforlu, yerden ısıtmalı değil diye hayıflananlarımız yok değildi. Günlerden bir gün, sabah ayininden sonra uçan halısının arkasına "Uçan halı yan gelip yatma yeri değildir." plakası asmış birine rastlamıştım. Bir arkadaşım da başka bir gün akşam ayinine giderken uçan halısının önüne "Gençler, her okul bitiren uçan halı sahibi olacak diye bir kaide yok." plakası olan birini gördüğüne dair putların başını, sol bacağını, sol kolunu ve sol elini 40ar kez öpmüştü; çok fena ciddiydi yani.


Orta sınıf diye adlandırılan bizlerin aileleri de uçmak için elinden geleni yapıyordu. Aynı rakıda olduğu gibi, ilk kimin aklına geldiği, kiminle başladığı bilinmemekle birlikte bizler fillerimizi eğitmenin bir yolunu bulmuştuk. Evet, yanlış duymadınız, bizim uçaklarımız, uçan fillerdi. Tabii bir takım dertleri yok değildi. En önemlisi, yakın mesafeye en az iki ikmalle ve saatlerce gecikmeli gidebiliyorduk. Yavru uçan fillerin yolcu kapasitesi 2 çocuk ya da 1 zayıf yaşlı idi. Ortalama erişkin fillerin yolcu kapasitesi 2 ortalama erişkin ya da 3 zayıf yaşlı oluyordu. Bakım masrafları uçan halılara oranla daha yüksekti. Kışın uçmak zorunda kalmaktan nefret ederdik, çünkü hepimizin g.tünün kılları donardı. Yine de halimize şükretmek adına her uçuş öncesi ve dönüşümüzde kişi başı 1 adet olmak üzere kilden put yapardık.

Konu anlaşıldı herhalde; pazar gününe kadar aklını başına topla. Bırak akepe konuşsun, sen ne yap ne et, akepeyle arana fark koy.

    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder