Yarattığın dünyadan ibaretsin, ne bir eksik ne bir fazla.

30 Ekim 2011 Pazar

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları

Bir 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı daha sona erdi. 88'incisinde sanki bambaşka bir tat, bambaşka bir coşku vardı. 


Başta başkent Ankara olmak üzere bütün yurtta, en büyük bayramımız çoluk çocuk, yaşlı genç herkes tarafından büyük bir mutlulukla kutlandı. Gün boyunca düzenlenen çeşitli törenlerde ve kutlamalarda olduğu kadar, gece verilen resepsiyonda da devlet büyüklerimizin

haklı gururu ve sevinçleri yüzlerinden okunuyordu. Ankara Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Orman Çiftliği'nde gün boyu sürecek bir bayram programı hazırladı. Gençlik Parkı, Seymenler Parkı ve Gölbaşı'nda kurulan dev ekranlardan da törenleri ve kutlamaları naklen yayınladı. 


Yurdun diğer illerindeki kutlamalar, Ankara'daki kutlamalardan daha az görkemli değildi. İstanbul'da Büyükşehir Belediyesi gündüz programları sonrasında akşam saat sekizde Boğaziçi Köprüsü'nü  araç trafiğine kapattı. Sultanbeyli ve Fatih belediyelerinin bando takımları gişelerden başlayarak Beşiktaş'a kadar ellerindeki bayrakları sallayan ve çaldıkları marşlara eşlik eden vatandaşlarla birlikte yürüyerek gece kutlamalarını başlattılar.  


Sivas'taki kutlamalarda ise halkı büyük bir sürpriz bekliyordu. Sivas Valiliği, askeri ve sivil yöneticilerle üzerinde 10 ay çalıştıkları temsili ''Sivas Kongresi''ni canlandırdılar. Kongre Müzesi önünde gerçekleştirilen temsili kongreyi tüm Sivaslılar dev ekrandan seyrederek, o günlerin atmosferini başarıyla yansıtanları büyük bir heyecanla ve göz yaşları içinde kutladılar. 


Diye bir rüya görmüşüm...


Bugünler bayram olsun ve dünya döndükçe bu bayram kutlansın diye canlarını veren dedelerimizin, ninelerimin yüzlerini kara çıkartmamak için ne yapmamız gerektiğini biliyorsunuz değil mi??? 


Onların kazandığı ve bize emanet ettiği bu eşsiz bayramı kutlamak bize bırakılan kutsal bir emanettir. 


* * *


T.C.

BAŞB A K A N L I K 

Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü 
Sayı : B.02.0.PPG.0.12-010-06/10577 27/10/2011 
Konu : 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 

GENELGE 
2011/19 



23 Ekim 2011 tarihinde Van ili ve çevresinde meydana gelen deprem felaketi nedeniyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama törenlerinin sadece çelenk koyma ve tebrikleri kabul törenleri şeklinde icra edilmesi; tören geçişi, resepsiyon gibi diğer kutlama faaliyetlerinin yapılmaması uygun görülmüştür. 

Bilgilerini ve gereğini rica ederim. 

Recep Tayyip ERDOĞAN
Başbakan 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder