Yarattığın dünyadan ibaretsin, ne bir eksik ne bir fazla.

22 Aralık 2011 Perşembe

Fıransa haddini bil, fena titretiriz

Abilerim, ablalarım. Yazıma sivil başkomutan Abdullah Gül'ün ''Türkiye'de isteyen istediğini yazar.'' özlü sözüyle başlar, cahiliye dönemim hala devam ettiği için bin kez özür dilerim. Çok pişmanım...

* * *

Şu Fransa'nın yaptığına bak arkadaş! Elinin briyoş hamuruyla kalmış tarihimize karışıyor. Haddini bil Fransa. Kimse Türkiye'nin gücünü sınamaya kalkmasın. İsrail'i titrettiğimiz gibi titretitiriz valla.

Bi kere, tarihimizle ilgili gerçekleri çarpıtmak T.C. vatandaşlarının tekelindedir ve yeterlidir. Yok, yetmez diyorsan, aşağıdaki kendi tarihinle ilgili sorulara bir yanıt ver bakalım:

Kendi tarihinde monarşinin devrilip cumhuriyetin kurulmasını sağlayan Fransız Devrimi
için, "Efendim aslında Fransız Devrimi travma yarattı." dedin mi?

İnsan ve Yurdaş Hakları Bildirisi'nin yayınlanmasına yol açan Bastille Hapishanesi baskını için "Aslında Bastil Hapishanesi temsili. Orda bi baskın olduğu dünya tarihinde yok." dedin mi?

İkinci Dünya Savaşı'nda Almanya'ya teslim olmayı rededderek, yasallığını kabul etmediği hükümete ve düşmana karşı 'Özgür Fransa' hareketini başlatan, bunun için vatana ihanetle suçlanıp idama mahkum edilen ve sonuçta ülkenizi düşmanlardan kurtaran Şarl de Gol için "Diktatörün tekiydi. Katliam da yaptı." falan dedin mi?

Fransız ulusunun büyüklüğüyle ilgili sözlerine "Fransa'yı aslında ilkel hale düşürmüştür." gibi yorumlar getirdin mi?

Peki, Fransız Devrimi'ni engellemek için dış güçlerle ittifak yapan 16.Lui'nin babası için parlamento düzeyinde anma haftası düzenlendi mi?

Tüm bu ve benzeri sorulara eğer 'HAYIR' diyorsan zaten, ne dediğimi anlamışsındır.

Kendi tarihimizi tersten okuyan-yazan-söyleyen o kadar çok ki, bir de senin katkılarına hiç gerek yok. İnan, sıra mutlaka bu konuya da gelecektir bir gün; belki yarın belki yarından da yakın.

Nereden mi biliyorum? İşte sana kanıt, Türk halkının ne olduğu ile ilgili: 

Yıl 1933: "Türk milleti zekidir." Mustafa Kemal Atatürk -

Yıl 2011: "Türk milleti duygusaldır." Egemen Bağış - 61. Hükümet AB Bakanı.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder