Yarattığın dünyadan ibaretsin, ne bir eksik ne bir fazla.

5 Ağustos 2010 Perşembe

Ramazan umresi mi, referandum mu? İşte bütün mesele bu...

Ve  hoşgeldin YASSAH HEMŞERİM YASSAH genelgesi!

''Tüm büyükşehir, il, ilçe, belde, belediye başkanlarımızın, il genel ve belediye meclis üyelerimizin 12 Eylül 2010 tarihine kadar yurtdışı, yurtiçi tüm program ve izinleri ertelenmiştir.''
Efendim, konu kısaca şöyle: 80 bin büyük bölümü 'evet'çi kişi ramazan umresi için başvuruyor. Civanım delikanlı da 'umreyi başka zaman yapsınlar' diyerek yukarıdaki genelgeyi hazırlatıyor.

Tabii, doğal olarak aklım karıştı benim. Birincisi, 'herkese daha fazla özgürlük' denilerek lanse edilen 



anayasa değişikliğine katılmak ya da katılmamak bireylerin özgür iradesiyle vereceği bir karar değilse, 'herkese daha fazla özgürlük' neden gerekiyor ki? Adam referandum yerine umreyi tercih ettiyse, civanım delikanlının her durumda herkese söylediği gibi, kimin ne haddine? 

İkincisi, hani Atatürk ve yaptıkları için 'neyin milletin iyiliğine olduğuna niye sen karar veriyosun ki?' tadında bir yaklaşım hakim ya piyasaya... Burada da aynı şey söylenemez mi? Demek ki adam şahsi iradesiyle umreyi daha 'hayır'lı görmüş ;-)

Üçüncüsü, darbe geliyo darbe yapacaklardı biz engelliyoruz, derken, bu genelge tam da darbenin daniskası günlerini andırmıyor mu?  

Daha fazla kafamın karışmasını 'erteleyerek', kaldığım yerden hayatıma devam edeceğim. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder