İşte size Cafe Fernando'dan aldığım naneli limonata tarifi:
Önce naneli limon şurubunu hazırlayalım:
- 2 su bardağı (taze) nane yaprağı (ufak bir boy demet yeterli gelir; saplarını da kullanabilirsiniz isterseniz)
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 3 adet rendelenmiş limon kabuğu
Ocakta su, şeker ve limon kabuklarını şekerin tamamı eriyene kadar, kaynatmadan karıştırın. Kaynatınca limon kabuğunun acısı daha da geçiyor şerbetin suyuna. Ateşten aldığınız tencereye yıkanmış naneleri ilave edip, kapağını kapatın. Bir saat kadar soğumaya bırakın. Süzgeçten geçirdiğiniz şurubu şişede ve buzdolabında saklayın. Yaklaşık 2.5 su bardağı çıkan bu şurup, 5 gün kadar tazeliğini koruyor. Ama, inanın beş gün kalmasına izin veremeyeceksiniz :))
Şimdi de 6 bardaklık limonata tarifi:
- 2 su bardağı hazırlamış olduğunuz naneli limon şurubu
- 2 su bardağı soğuk su
- 2 su bardağı buz (bardaklara da ayrıca koyabilirsiniz)
- 1+1/4 su bardağı taze sıkılmış limon suyu
Bütün malzemeleri karıştırarak, buzlu bardaklarda afiyetle içebilirsiniz. Orjinal tarif (yukarıdaki) bana biraz kıvamlı geldiği için, su miktarını kendi keyfime göre ayarladım.
Valla, simdi buralarda hava belki saka gibi gelecek sana ama 15°. Ama olsun biz yinede bu tarifi aliyoruz.
YanıtlaSilTesekkürler Dilek. Denicez, ister Pastirma yazi olsun, ister olmasin...
Ya, dün kardeşimle konuştuk; o da Almanya'da biliyorsunuz. 12 derece ve dehşet yağmur yağıyor, dedi.
YanıtlaSilAfiyet olsun :)
Cafe fernando da yakından takip ettiğim bir blog. Hem okuması, hem öğrenmesi hem de görsel zenginliği açısından ne güzel bir blog değil mi? İnsanın içini açıyor.
YanıtlaSilBu limonatayı da deneyeceğim.
Teşekkürler :)
Kesinlikle katılıyorum size. Hele kendi çektiği fotolar yok mu! Onlara bak, hemen mutfağa koş :))
YanıtlaSilBu arada pazarlardan birinde, aşkım yine bu blogda bulduğu pastırmalı yumurta tarifi ile sürpriz yapmıştı bana. Tadı da görselliği kadar muhteşemmm!
Sevgiler :)