Yarattığın dünyadan ibaretsin, ne bir eksik ne bir fazla.

12 Şubat 2013 Salı

Terörle mücadele bahane Suriye savaşı şahane

Her şeyden önce 2011'den bir hatırlatma ile başlayacağım:

Birçok generalin tutuklanması karşısında Kemal Kılıçdaroğlu,


"Ordu moralsiz."

dediğinde, diğer herkesi bırakın bir yana, civanım delikanlı ne yanıt vermişti?

Söyleyeyim hemen:



"Bu terör örgütüne destek vermektir!"

Geliyoruz bugünlere...

Birçok generalin tutuklu olması karşısında civanım delikanlı ne diyor:

"Terörle mücadele edecek subay kalmadı."

Anlamıyorum, neden kimse çıkıp da 'Hacı, bu terör örgütüne destek vermektir.' demiyor? Bunu duyan terör örgütleri (artık pekaka'yı mı istersin, Hizb-ut Tahrir'i mi, yoksa El Kaide mi, seç beğen al...) yarın öbür gün ülkemize saldırmayı fırsat bilirse şaşırır mıyız?  Bu bir...

İkincisi, 'Terörle mücadele edecek subay kalmadı' atarlanmasına hiç bir anlam veremediğimi belirtmeliyim:
  • Her şeyden önce, 'Bu davaların savcısıyım.' diyen bi arkadaş vardı, kimdi? 
  • Tutuklamaları kaldıran yargıçları bowling kukaları gibi devirenlere arka çıkan birileri vardı, kimlerdi?
  • Bunları düşündüğümüzde bu atarlanmayı 'Vur dedik, öldürdün arkadaş' tarzı bi çıkış olarak mı kabul edelim?
  • Olayın en vahim boyutlarından biri olarak teröristleri öldüren askerler/subaylar 'kasten adam öldürme' suçuyla tutuklandığına göre, terörle mücadele diye bir şey kaldı mı ki?
Dur dur, sorular bitmedi daha...
  • Asker/subay kalmadıysa, Çanakkale Savaşı'nı kazanmamızı sağlayan yeşil cübbeli ve ışıklar saçan dedeleri yeniden çağıramadınız mı?
  • Yeşiller içindeki ve ışıklar saçan dedeler size yeşil ışık yakmıyorsa, Doğu'ya gönderdiğiniz 1000 mele yan gelip yatıyor mu? Ne iş yapıyolar da çift maaş alıyolar? Kadına şiddetten tutun da her türlü toplumsal sorunun çözümünü din adamlarında gördünüz de, pekakayı engellemek için kullanmak aklınıza gelmedi mi?
Valla her şeyi vatandaşın düşünmesini bekle bekle, nereye kadar yani???

Aslında gayet ciddi bi soru da var ortada:
  • 'Subay kalmadı' derken terörle mücadeleden değil de Suriye'ye ilan edeceği bi savaş için komutanlar bakıyo olmasın? Hani bi nevi, terörle mücadele bahane, Suriye'yle savaş şahane durumu mu?
Çünkü bakınız Suriye ile ilgili ne demiş: "... savaştan da uzak değiliz. Bu millet yeri gelmiş kıtalararası savaşları da görmüştür...Bizim can damarımıza bastıkları zaman sulh konuşamayız..." (5 Ekim 2012)

  • Suriye ne yapıyor da 'bizim can damarımıza basıyor'? (Cilvegözü'ndeki patlamanın tamamen Türkiye'yi savaşa sokmak için tertiplendiğini düşünüyorum.)
  • Suriye son 1-2 yıl içinde ne yaptı da 'onların Şengen'i varsa, bizim de Şamgen'imiz var' noktasından 'bizim can damarımıza basarlarsa' noktasına geldik?

Küçük bir hatırlatma daha: Bahsettiği kıtalararası savaşlar hep padişahların savaşlarıdır; bu ulus hiçbir savaşı kendi isteği ile başlatmamıştır, Kurtuluş Savaşı hariç; o da zaten herhangi bir savaş değil, Türk ulusunun hayatta kalma savaşıdır... (Türk ulusu derken içindeki Çerkezlerden tutun, Türklere, Lazlardan tutun Kürtlere vb. kadar her milleti kapsar. Nasıl ki Amerikan ulusu dendiğinde Çinlisi, Meksikalısı, Hintlisi ve diğer milliyete sahip olan kişileri kapsadığı gibi.) 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder