Yarattığın dünyadan ibaretsin, ne bir eksik ne bir fazla.

27 Mart 2012 Salı

15 bin mahkuma tahliye

'Elektronik kelepçe' uygulaması Adalet Komisyonu'nda kabul edilmiş.

İlk aşamada cezasının bitimine bir yıl kalan 'iyi halli' mahkumlar, bileklerine takılacak elektronik kelepçeyle erken tahliye edilebilecekmiş. 

2011 rakamlarıyla Türkiye genelindeki 418 cezaevinde toplam 127 bin 831 kişi var. Bunlara kronolojik sırayla bakacak olursak:

36 bin 462'si tutuklu. 
17 bin 950'si hükmen tutuklu. Yani yerel mahkeme hüküm vermiş, kararın kesinleşmesi bekleniyor; karar kesinleşince hükümlü (mahkum) olacaklar, ya da haklarınada verilen karar bozulacak ve özgürlüklerine kavuşacaklar. 
73 bin 419'unun davaları görülmüş, hapis cezaları kesinleşmiş, yani bu insanlar mahkum.

Demek ki elektronik kelepçeyle ödüllendirilecek olan 15 bin şanslı bu 73 bin 419 kişi arasından seçilecek.

Ha, bu arada 'milli irade'yi dillerinden düşürmeyenlerin, 'Valla da billa da memnun değilim bu durumdan' diyenlerin aklına, hapisteki tutuklu milletvekillerine elektronik kelepçe takıp milletin onlara verdiği görevi yapma yolunu açmak dahi gelmiyorsa... 

Sen kendini hapisteki 54 bin 412 kişinin yerine koymadığın, ben olsam ne yapardım diye düşünmediğin ya da kendinden başka kimseyi önemsemediğin için olabilir mi??? 

* * *

Elektronik kelepçeyle tahliye edilen 15 binin kişinin yerinin subaylar, gazeteciler, aydınlar, profesörler ve daha niceleri tarafından acilen doldurulacağından KILLANIYORUUUM!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder