Yarattığın dünyadan ibaretsin, ne bir eksik ne bir fazla.

25 Ağustos 2011 Perşembe

Kolonoskopi

İki haftadır bitemeyen bir ishal durumum söz konusu. 

Önceleri sadece sabah ve akşamdı, o yüzden de çok önemsemedim. Home made tedavilerin klasiklerinden patates haşlama, lapa ve kahve-limonu denedim. Kola içtim, şeftali yedim. Pek bi faydaları olmadı. Ama dediğim gibi doğru düzgün bir rahatsızlık vermediğinden kafam rahattı. Sonra aşkım dedi ki, bu böyle olmaz, doktoru ara bakalım ne diyecek. Ailemizin doktorunu aradım, durumu anlattım.

Dedi ki, benim durumuma tam olarak ishal vakası denilemezmiş. İshal denmesi için gün içinde çok kereler tuvalete taşınmak gerekirmiş. O yüzden sabah-akşam aç karnına birer tane Reflor içmemi ve pazartesine kadar geçmezse bir gastroentroloji uzmanına gitmemi söyledi. 

İlaç içmeye başlamamla birlikte doktorun tarif ettiği gerçek bir ishal vakasına dönüştü durumum. Pazartesi oldu hala ishal durumu devam. Hadi birkaç gün daha ilacı kullanayım, diye düşündük ama yağmurdan kaçarken doluya tutulmuş misali, ishal kare hatta küp oldum.

Bugün gastroentroloji uzmanına gittik aşkımla. Doktor 35-40'a yakın yanıtlarının hepsinin 'HAYIR' olması gereken sorular sordu. Doğal olarak benim yanıtlarım da HAYIR oldu. Bir tek, ailede kanser var mı sorusuna yanıtım HAYIR değildi. 

Muayeneden sonra dedi ki, kolonoskopi yapacağız size. Neden diye sordum. 
Takdiri ilahi, dedi. 
Kılivlınd? diye sordum.
Başını 'HAYIR' anlamında iki yana hızlıca salladı.

Şaka şaka :))

Kolonoskopi yapacağız size, dedi. Ben de kuzu kuzu peki o zaman dedim.

Yarınki kolonoskopiden sonra görüşürüz, sağlıcakla kalın :)) 

3 yorum: