Yarattığın dünyadan ibaretsin, ne bir eksik ne bir fazla.

22 Haziran 2010 Salı

TOP 10 Ağız-Kulak Koordinasyonu Eksikliği Listesi

TOP 10 Ağız-Kulak Koordinasyonu Eksikliği


''Bu lig temiz değil. Bu kadar kolay yenen golleri anlamakta zorlanıyorum. Trabzonspor'un yediği gollere de bakacağız.'' diyerek, az sonra Spordan Sorumlu Devlet Bakanı olmak istediğini ifade ettiğini düşündüğümüz Devlet Bakanı Faruk Çelik listemize 10.cu sıradan girdi.


''Pasaport fiyatlarını %50 düşürdük. Pasaporttaki defter bedelini de neredeyse üçte bir oranında düşürdük. İnşallah bu durum hem içeride hem de dışarıda vatandaşlarımıza olumlu yansır. Vatandaşlarımız daha düşük ücret ödeyerek pasaportlarına kavuşacaklar.'' gibi neşe saçan bu tümcesiyle, karnı açlıktan guruldayan, çoluk çocuğuna ayakkabı alamayan, 


maaşının %50'ye yakını vergi olarak kesilen Türk vatandaşını, İngiliz vatandaşlarıyla aynı hayat standartlarına sahip zanneden Maliye Bakanı Mehmet Şimşek listemizde 9uncu basamağa yerleşiyor. (Bu arada, her şeyde olduğu gibi, indirimden sonra bile dünyanın en pahalı pasaportuna sahibiz, hatırlatmakta fayda var.)


TOP 10 Ağız-Kulak Koordinasyon Eksikliği listemizde sekizinciliği iki kişi paylaşıyor: ''Güzel öldüler. O konuda ben acı çekmediklerini ve fiziksel olarak da güzel öldüklerini buradan rahatlıkla söyleyebilirim.'' diye Zonguldak'taki grizu patlamasını değerlendirirken, insanın aklına ''Aceba güzel ölümü sadece madenciler için mi güvenceye aldılar, yoksa hepicimiz bundan faidelenecek miyiz?'' sorusunu getiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Çelik.


Çalışma Bakanı Ömer Çelik tarafından güzel öldükleri söylenen madenciler için yaptığı açıklama, civanım delikanlıya sekizinciliğe ortak olmayı sağladı: ''Bölge insanı bu tür olaylara alışık, mesleğin kaderinde bu var.'' Ardından da ''Maden kazası dünyanın kaderidir. Herkesin fikri derinliği buna yetmez. Kadere imanın yoksa onu git Diyanet İşleri Başkanı'yla konuş.'' diye ekleyince, vatandaşın aklı karıştı doğal olarak. ''Diyanetin başkanıyla değil de, herhangi bir görevlisiyle konuşsam olmuyor mu?''  


Yedinci sırada ise Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin şimdiki Başkanı Mehmet Ali Şahin var. Kendisinin listemizde yer almasını sağlayan tümcesi, ''Bizi millet olarak bir arada tutan en büyük tutkal imani birliğimizdir.'' oldu. 


'Üç çocuk' tavsiyesini yineleyen civanım delikanlı, ''Belki ödül de koyarız bu işe, belli olmaz.'' tümcesiyle memleketin ne kadar somut ve bilimsel verilerle yönetildiğine dair en ufak bir soru işareti bile bıramamışken, ''Türkiye'nin şu anda nüfus artış hızına baktığımız zaman bir rivayete göre 1.5, bir rivayete göre 1.8.'' demesiyle sağlamasını da yaparak elde ettiği altıncılık hayırlara vesile olsun.


TOP 10 Ağız-Kulak Koordinasyonu Eksikliği listemizde geldik 5. basamağa. İşsizliğin mevsimsel nedenlerle düştüğünü/düşeceğini, artık el arabasında kağıt toplayanların bile bildiği günümüzde, ''Tüm dünyada küresel krizin yaşandığı bir dönemde muazzam bir istihdam artışı sağladığımızı söyleyebilirim.'' diyerek listemize katılmaya hak kazanan Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'ı kutluyoruz.


'Yakında Kudüs'te namaz kılacağız.' diyen Türk Henry Kissenger yani Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren 'uluslararası yardım konvoyu' olan gemilere yaptığı saldırı için ''Türkiye'nin 11 Eylül'üdür.'' diyerek vatandaşın ''Madem uluslararası yardım konvoyuydu, niye sadece bizim 11 Eylülümüz oluyor da uluslararası 11 Eylül olmuyor?'' sorusunu içinden geçirmesinden sebeple listemizde fazlasıyla hak ettiği 4.cülüğe yerleşti. 


Ve geldik listemizin TOP 3'üne. Bu TOP 10 listemizde daha önce iki kez karşılaştığımız bir isim eskiden Kunta Kinte olan civanım delikanlı. ''CHP, MHP, BDP, terör örgütü ve İmralı, Akepeye karşı ittifak halinde, Milli Birlik Projesine, Anayasa'ya karşı çıkıyor.'' tümcesini kurmasıyla üçüncülük basamağına gayet sağlam yerleşiyor. Buradan kendisine bir güzellik de biz yapalım dedik. Hakkettiği kadar ilgi görmediğini düşündüğümüz bir tümcesi de bizden olsun: 23 Nisan dolayısıyla koltuğuna oturan kız çocuğuna: ''Başbakansın, ister asar, ister kesersin.''  


TOP 10 Ağız-Kulak Koordinasyonu Eksikliği listemizin 2. basamağında ''Artık CHP+Ordu=İktidar formülünün geçersiz olduğunu biliyorlar. Şerefli TSK, CHP'nin arka bahçesi değil.'' diyerek hiçbir zaman geçerli olmamış bir denklemi dile getiren ve  vatandaşın tepesinde ''İki gün evvel 'iyi ki bu orduyla savaşa girmemişiz' derken 'şerefli' sıfatını söylemeyi unutmuş galiba?'' soru baloncuğunu oluşturan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç var.


O bir hukukçuuuu... O bir raportööör... O bir Anayasa Mahkemesi Raportörüüü... Osman Can, Anayasa Mahkemesi'nin (ki kendisi oradan maaş almaktadır), Anayasa değişikliğine ilişkin kanunu iptal etmesi durumunda, hükümeti bu kararı tanımamaya ve uygulamamaya çağırması, yani Anayasa'yı yok sayarak hukuksuzluğun en büyüğünü yapması ve hatta hükümeti de kendi hukuksuzluğuna ortak etmek istemesi üzerine TOP 10 Ağız-Kulak Koordinasyonu Eksikliği listemize sorgusuz sualsiz 1 numaradan girdi ve Cumhuriyet tarihi boyunca bu yerini kimseciklere kaptırmayacağı kesin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder