Yarattığın dünyadan ibaretsin, ne bir eksik ne bir fazla.

17 Mart 2013 Pazar

F tipi cemaat

İşler kızışıyor. Başkanlık ve bölünme anayasasını diyorum.

İktidar ortaklarından olduğunu artık civanım delikanlının bile inkâr etmediği cemaat açısından durum hiç de iç açıcı gözükmüyor. Bunu iki habere dayanarak söylüyorum.

28 Şubat Cumhuriyet gazetesinde İlhan Taşcı'nın haberi ilki. MİT'ten Darbeleri Araştırma Komisyonu'na gönderilen raporlarda Feto için:

"CIA'in yan kuruluşu olan Ulusal Demokrasi Vakfı'nın
Ön ve Orta Asya ayağı olarak işlev görmektedir."

denildi.

Ayrıca Bahçelievler katliamı hükümlüsü Haluk Kırcı'ya cezaevindeyken para yardımı yaptığı ve Tansu Çiller'in kara para aklama işlerinin de ortağı olduğu ileri sürüldü.

(Burada bir parantez açıyorum: 'İdi Amin' lakaplı 7 kez idama mahkum Haluk Kırcı, akepenin 2004'de yaptığı düzenlemeyle cezası birden bire 10.5 yıl azalmış, ardından da akepenin bilmem kaçıncı yargı paketinden faydalanarak diğer tüm ülkücüler gibi erkenden tahliye oluvermişti.)

Daha MİT raporunun mürekkebi kurumadan ertesi gün yani 1 Mart'ta Cumhuriyet'in 'İmralı Tutanakları'ndan alıntılarından bir bölüm:

"Cemaatin merkezi ABD'dir.(..) Bir yazar (adını hatırlayamadı) "Fetullah Gülen, Nur hareketine sızdı" diyor. 'Kesin bilmiyorum, Kemalistlerin sızması" diyor.(..)Yargı ve Emniyet'i ele geçirdiler. MİT askerlerden güçlü çıktı, savcı çağırdı gitmediler.(..)Erdoğan bunların burnundan fitil fitil çıkarır. İnşallah diyelim."

(Yine bir parantez açıyorum: Biliyorsunuz bu devirde Kemalist demek vatan hainliği, dünyada olabilecek en aşağılık şey, tü kaka vs gibi şeylerle özdeşleştirildi.)

Bir yandan MİT, diğer yandan katil/terörist/bölücübaşı olduğunu görmezden gelebilirseniz - hani Ergenekon vb davalardaki gizli tanıkların gizli olmayanı yani - toplumun yeni önderi-saygın kişilik-barış güvercini, Feto'ya vurdukça vuruyorlar. 

Buna karşılık civanım delikanlının 'Devlet içinde devlet oldular' diye yakındığı(!) 'F' tipi yargı - başbakanın iznine bağlı olduğunu bile bile - bu kez MİT'in 2. adamına uzanmaya çalışıyor.  

Kim bilir belki de, civanım delikanlı tipi yargı '28 Şubat Darbesi'ne'(!) verdiği destek yüzünden Feto için bir tutuklama emri çıkarıverir yakında... 

Civanım delikanlı, Feto'nun başkanlık sistemi hakkında 'Hep bana hep bana, olmaz. Azıcık da paylaşmak lazım' veryansınlarından bıkmış olacak ki, başkanlık yolundaki ortağını bir başkasıyla değiştirmiş gibi gözüküyor.

Akepenin "Beraber yürüdük biz bu yollarda..." şarkısına karşılık, Feto'nun yeni farkına vardığı mantığı Mark Twain açıklıyor:

"Aynı yolu beraber yürüdüğümüzü sandığımız insanlar, aslında bize sadece gidecekleri yere kadar eşlik ederler."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder