Yarattığın dünyadan ibaretsin, ne bir eksik ne bir fazla.

12 Eylül 2012 Çarşamba

Iron Lady ve biz

BBC 2'de Jeremy Vine'ın programını dinliyorum yaklaşık 3 saattir.

Avronun geleceği / Yunanistan'ın durumu, karayollarında kamyonların hız düzenlemesi ve nedenini bilmiyorum ama Iron Lady yani Margaret Thatcher'ın konuşulduğu program yapıyorlar. İnternetten baktım acaba hastaneye falan mı kaldırıldı diye (çünkü kızı tarafından 'hafıza kaybı' şeklinde açıklanan bir takım sağlık sorunları yaşıyor), yo öyle bir haber de yok. Neyse, ben sonuca geçeyim.

Yayına bağlananlardan hariç, Jeremy insanların Maggie hakkındaki düşüncelerini attıkları tweet'lerden, Facebook'a yazdıklarından okuyor. Pek çoğu İngilizlerin kendi ülkeleriyle ilgili fakat biri var ki, Türkiye'yi de yakından ilgilendiriyor:

Iron Lady'nin özelleştirme politikası.

Şimdiye kadar dinlediklerimden söyleyebilirim ki büyük bir çoğunluk, özelleştirme politikasının İngiliz sanayicilerine, üreticilerine, işverenlerine ve tabi ki çalışanlarına büyük zararları dokunduğu konusunda hem fikir. O günleri yaşamış olanlar da dahil (düşünün adamların yaşlılarını, bizimkiler - gidebilenler tabi - kahveden çıkmıyor, bunlar hala ülkenin durumuyla ilgileniyorlar!) çoğunluk bugün bile ülkenin hala kendisini toparlayamamış olduğunu savunuyorlar. 

İnsanlar Maggie hakkında da, her şeyde olduğu gibi ikiye bölünmüşler. Hayır hayır, yanlış anlamayın, seveni çok az çıktı şimdilik. Çoğunluk nefret ediyor anlaşılan. Ama bunu ifade etme biçiminde ikiye bölünmüşler.

Bir kısım "Ölmesini dört gözle beklediğim orospu", "Ülkenin ve hepimizin ağzına sıçtı", "Çocuklarımızın geleceğini kararttı", "Öldüğü zaman sevineceğim" ya da "Öldüğü zaman hiç üzülmeyeceğim"e varan çeşitli derecelerden nefretlerini açıkça ifade ederken...

Diğer kısım, "Evet dediklerinizi yapmış olabilir ama yine de yaşlı biri için bunlar söylenmemeli, sonuçta o da birilerinin kızı, kardeşi, annesi ve eşi. Geride kalanları da düşünerek hislerimizi açıklayalım" şeklinde görüş bildiriyorlar.

Sevenleri mi?

Hiiç valla, onların şimdilik tek söylediği "(1982'de Arjantin'e karşı) Falkland Savaşı'nı kazanarak ülkeyi yeniden ayağa kaldırdı" oldu. 

Memleketi "babalar gibi satanlar"ın kulaklarına küpe olması dileğiyle... 

HER CANLI BİR GÜN ÖLÜMÜ TADACAKTIR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder